GlamSmile | Une dent cassée! Que faire?

Une dent cassée! Que faire?

Imaginez-vous un instant: vous vous rendez tranquillement à votre travail à pied par une agréable journée ensoleillée sans vous douter de rien. Vous ignorez en effet qu’une dalle qui dépasse est sur le point de vous mettre des bâtons dans les roues. Vous faites une chute malheureuse et votre visage heurte le sol. Comme si ce n’était pas suffisamment gênant, vous remarquez que votre belle dentition n’est pas sortie indemne de la chute. Vous vous êtes cassé un morceau de dent! Que faire?!

Restez calme et appelez un dentiste. Une fois remis de vos émotions, il est de la plus haute importance que vous retrouviez le morceau de dent cassé et que vous le conserviez. Pas simplement dans un mouchoir en papier mais dans un environnement humide. Idéalement, dans un verre de lait. Si vous n’en avez pas sous la main, vous pouvez également la garder temporairement au creux de votre joue.

Et c’est ici que GlamSmile peut vous apporter son secours. Nos experts ont en effet mis au point une méthode rapide et indolore pour vous soulager très rapidement de tous vos petits problèmes de dents. Les facettes sont de très fins boucliers qui sont placés au-dessus de vos dents et dissimulent ainsi toutes les imperfections.

Elles sont fabriquées en porcelaine pure et vous assurent une belle dentition blanche. Il est en effet fréquent qu’une dent cassée/réparée se décolore et se remarque davantage quand vous riez, parlez ou mangez. Les facettes vous restituent une dent complète qui conserve en outre une blancheur permanente grâce à la porcelaine de qualité supérieure.

Stap een: naar de tandarts (snel! snel!)

Keep calm and call a dentist. Zodra je van de schrik bekomen bent, is het allerbelangrijkste dat je het afgebroken stukje tand terugvindt en bewaart. Doe dat niet zomaar in een papieren zakdoek, maar in een vochtige omgeving. De beste manier is om de tand in een glas melk te bewaren. Is dat niet voorhanden, omdat je ergens op straat staat (op die vervloekte oneffen stoep, bijvoorbeeld), dan kun je het stukje tand ook bijhouden in je mond. Stop het, zonder het af te spoelen, tegen de binnenkant van je wang en … rep je naar de tandarts. Hij of zij zal zorgvuldig kijken hoe de situatie opgelost kan worden.

Melktand: wachten tot de wissel

Als het om een melktand gaat, zal het advies van de tandarts waarschijnlijk luiden: gewoon wachten tot de tand wisselt. Je hoeft je dus niet ongerust te maken en hoeft niets te doen. Als er scherpe stukken tand uitsteken, kun je natuurlijk wel aan de tandarts vragen om die even met de vijl aan te pakken, zodat je je tong er niet aan openhaalt.

Verlijmen voor wie snel is

Ben je er vlug bij, dan kan de tand misschien wel gefixeerd worden. Is er door het afbreken een gat in je tand of kies ontstaan, dan kan de tandarts het gaatje waarschijnlijk vullen. Het vulmateriaal verhindert dat er etensresten in het gat vast komen te zitten of dat het gat nog groeit. Gaat het niet om een gat, was je te laat bij de tandarts of heb je het afgebroken stuk tand niet teruggevonden? Ook dan hoef je niet te treuren. Er bestaan nog heel wat mogelijkheden om je kapotte tand te herstellen.

Stukje tand afgebroken: GlamSmile helpt

De kans is heel groot dat we jou bij GlamSmile weer aan een stralend gebit kunnen helpen. Brak er slechts een klein stukje af? Da’s goed nieuws, want wij hebben een snelle en pijnloze veneermethode ontwikkeld om je in een mum van tijd van (bijna) al je tandproblemen te verlossen. Veneers zijn zeer dunne schildjes die boven op je tanden geplaatst worden en zo alle imperfecties verbergen. Ze worden uit puur porselein vervaardigd en bezorgen je opnieuw een gaaf en wit gebit. De facings van GlamSmile passen met andere woorden gewoon boven op je beschadigde tand: ze zorgen ervoor dat je gebit in een mum van tijd weer compleet is én dat de kleur van de facing past bij die van je andere tanden, zodat het resultaat natuurlijk oogt. Het gebeurt immers vaak dat een afgebroken tand verkleurt en zo nog meer opvalt als je lacht, praat of eet. Met veneers krijg je dus niet alleen terug een volwaardige tand, hij blijft ook permanent wit door het hoogwaardige porselein.

Een kroon voor extra stevigheid

Toch zijn er ook omstandigheden waarin veneers geen optie zijn. Ze bieden soelaas wanneer er een klein stukje van je tand vooraan is afgebroken, maar als je meer dan een derde van je tand kwijt bent, dan krijgen ze te weinig steun. Dan is een kroon echter nog altijd een optie.

Conclusie: geen paniek als je een tand breekt! GlamSmile zorgt ervoor dat je in geen tijd weer lachend de straat uitloopt. Contacteer ons voor meer informatie of een afspraak.

Voulez-vous aussi un sourire rayonnant?

Récevez vos Conseils Smile Gratuits
Voulez-vous un conseil personnel?