Facings laten zetten? Prima idee! | GlamSmile

Facings laten zetten? Prima idee!

Ontevreden over je gebit? Te kleine tanden, gele tanden of een spleetje? Ontdek voor welke problemen facings een snelle en pijnloze oplossing vormen.

Slechts weinig mensen zijn gezegend met het perfecte gebit en de bijbehorende stralende glimlach. Vaak staan je tanden nu eenmaal niet helemaal op een lijn of zitten er spleetjes tussen. Misschien brak er ooit een stukje tand af, heb je een stifttand waarvan de kleur niet mooi matcht met die van je eigen tanden, of is je gebit afgesleten door het knarsetanden. Een stralende glimlach gaat duidelijk om méér dan alleen witte tanden. Gelukkig zijn GlamSmile veneers (ook facings of facetten genoemd) ideaal om tal van imperfecties voor eens en voor altijd te verhelpen. Gun je gebit een echte make-over en ga voor een heel natuurlijke glimlach!

1

Gele tanden of grijze tanden?

Heb je last van gele tanden of van witte vlekjes op je gebit? De kans is groot dat de oorzaak in je kindertijd ligt. Als je tijdens de groeifase (tot een jaar of acht) te veel antibiotica uit de tetracyclinefamilie hebt moeten nemen, dan kun je op latere leeftijd gele tanden of zelfs lichtjes bruine tanden krijgen. Dit zijn de zogenaamde tetracyclineverkleuringen. Een teveel aan fluoride als kind kan dan weer leiden tot tanden met witte vlekken als volwassene: fluorose.

Beide aandoeningen zijn moeilijk te behandelen met een whitening of bleaching: het resultaat is over het algemeen ongelijkmatig en onvoorspelbaar. Om écht egale, witte tanden te krijgen bij tetracyclineverkleuring of fluorose zijn GlamSmile veneers de enige oplossing. Facings plaatsen gaat bovendien bijzonder snel en volkomen pijnloos, zonder te raken aan je bestaande tanden. Want ondanks de verkleuringen zijn die wel gezond, dus is het beter om daar zo weinig mogelijk aan te veranderen.

Fluorose verkleuring
Fluorose verkleuring - oplossing
verkleuring tanden
oplossing gele tanden
tetracycline verkleuring tanden
oplossing tetracycline verkleuring tanden
Voorbeelden oplossing veneers voor fluorose, verkleurde tanden of tetracycline verkleuring.
2

Spleetje tussen tanden

Bij een diastema of diasteem heb je te veel ruimte tussen je twee voorste snijtanden – een spleetje tussen je tanden, dus. Zo’n spleetjes zijn heel normaal bij kinderen in de groeifase, maar ook bij volwassenen komen ze nog vrij frequent voor. De oorzaken lopen uiteen. Meestal zijn de twee laterale of kleine snijtanden gewoon te klein, waardoor er te veel ruimte is in je mond, en je gebit de beschikbare plaats niet helemaal opvult. Diasteem kan ook voorkomen wanneer de twee frontale tanden niet netjes naast elkaar staan en de scheve stand een opening laat tussen beide frontale snijtanden. Een diastema verergert bovendien als je tong een constante voorwaartse druk uitoefent op de frontale snijtanden. Door zo’n foute tongpositie gaan je tanden wat vooruitsteken, wat het spleetje uiteraard nog vergroot.

Diastema kan ook ontstaan wanneer één of meer tanden ontbreken. Door het bot- en drukverlies dat daarmee gepaard gaat, schuiven alle tanden wat op: ze nemen de vrijgekomen ruimte in en komen zo verder van elkaar te staan. Die situatie creëert na verloop van tijd meestal spleetjes tussen alle tanden in die tandenrij.

In al deze gevallen bieden veneers, facings of facetten een snelle, praktische en esthetische oplossing – zelfs bij spleetjes tot drie millimeter breed. Je hoeft dus echt geen vervelende en langdurende orthodontie te ondergaan om komaf te maken met diastema.

Diastema of spleetjes tussen de tanden
Oplossing diastema of spleetjes tussen de tanden
spleetje tussen de tanden
oplossing spleetje tussen de tanden
3

Tand afgebroken? Geen zorgen!

Ook tanden waarvan stukjes afgebroken zijn, door een sportongeval, afbrokkelend glazuur of door knarsschade, herstellen we in een handomdraai met veneers of facetten – op voorwaarde dat de tanden verder helemaal gezond zijn. Deze behandeling heeft als voordeel dat de bestaande tand maximaal behouden blijft. Dat is wel anders met kronen. Als je daarvoor kiest, dan moet je je tanden laten afslijpen tot stompjes, omdat de kronen er anders niet op passen.

Gebroken tanden
oplossing gebroken tand
afgebroken tanden
oplossing afgebroken tanden
4

Facings laten steken bij scheve tanden

Zelfs na jaren van orthodontie hebben maar weinig mensen een perfecte tandenboog. Echt rechte tanden vereisen immers een perfect kaakbeen én perfecte tanden qua grootte en vorm. Zoveel cadeaus krijgt bijna niemand mee van Moeder Natuur. Bovendien kan een tand die een beetje scheef staat na een aantal jaren volledig uit positie komen te staan, eventueel na het verlies van een of meer tanden, door een verkeerde tongpositie of andere oorzaken.

Op dat moment kun je nog wel je toevlucht nemen tot orthodontie, maar zo’n behandeling neemt al snel enkele maanden tot jaren in beslag. Bovendien is zo'n beugel in je mond niet echt mooi te noemen. Facings of veneers zijn dan de snelste en esthetisch meest verantwoorde oplossing. Met aangepaste GlamSmile veneers krijgen we je tanden namelijk terug op een lijn, en dat op nauwelijks een uur tijd. De permanent witte kleur krijg je er vanzelf bij.

oplossing scheve tanden zonder beugel
veneers of facings als oplossing scheve tanden zonder beugel
5

Te kleine tanden

Te kleine tanden, vooral dan te kleine snijtanden, hebben een grote impact op je glimlach. Ze verstoren de harmonie van de tandlijn en maken je lach minder vol. Het is een fenomeen dat bij zeer veel mensen voorkomt, vaak zonder dat ze het zelf beseffen. Gelukkig kun je te kleine tanden met veneers makkelijk vergroten, zodat ze in proportie komen met de andere tanden en zo voor een harmonieuze, stralende glimlach zorgen.

Ontevreden over je gebit? Wil je er wat aan laten doen? Wij kunnen je helpen.

Nadine 1
Nadine 2
Bekijk meer voor & na foto's
Ontdek onze testimonials
Wil je graag weten wat er voor jou mogelijk is om je glimlach te verbeteren?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?