Wat zijn facings, veneers of facetten?

Niet tevreden met je gebit? Facetten bieden een eenvoudige oplossing. We leggen je uit wat de kenmerken van de behandeling zijn en wat je mag verwachten.

Postioning tray GlamSmile
Ultradunne GlamSmile veneers
GlamSmile veneers worden ook facetten, facings of schildjes genoemd.

Wil je komaf maken met scheve tanden, gele tanden, te kleine tanden of tanden waarvan stukjes zijn afgebroken? Dan ben je geholpen met facings, veneers, facetten of schildjes – allemaal termen voor dezelfde tandtechnische behandeling die tal van onvolmaaktheden aan je gebit wegwerkt. We leggen je graag uit wat de kenmerken van de behandeling zijn en wat je mag verwachten.

Kenmerk 1: facings zijn op maat gemaakt

Het woord ‘veneer’ komt oorspronkelijk uit de houtbewerking en meubelmakerij, waar het verwijst naar fineerhout of een dun laagje vernis op het hout. Eigenlijk zegt dat al meteen waar het om gaat bij tandheelkundige veneers of facings: het zijn flinterdunne schildjes die vooraan op je tanden worden gezet, zodat je gebit mooi wit en recht wordt. We maken ze volledig op maat, want elk gebit is anders. Zo mogen de schildjes bijvoorbeeld wat minder dun zijn op plaatsen waar de tand eigenlijk te klein is, waar een stukje is afgebroken of bij spleetjes tussen de tanden. Omdat GlamSmile-facetten gepersonaliseerd zijn, kun je bovendien zelf de vorm kiezen die je mooi vindt.

Kenmerk 2: witte tanden, geen verkleuringen

GlamSmile-veneers verkleuren niet omdat ze van porselein zijn gemaakt en niet van composiet. Dat laatste materiaal is goedkoper, maar behoudt zijn witte kleur minder lang. Je kiest de kleur van je facings helemaal zelf. Daarbij houden we rekening met hoe transparant het porselein is (de mate waarin je facetten licht doorlaten) en de kleur van het hechtingscement waarmee we de veneers kleven. Van een natuurlijke opheldering van je tanden tot een opvallende Hollywoodsmile: deze uitersten zijn mogelijk, net als alles daartussenin!

Kenmerk 3: facetten in slechts twee bezoeken

Tot slot hoor je wellicht graag dat je voor een stralende glimlach na het adviesgesprek slechts twee keer hoeft langs te komen! Tijdens het eerste bezoek maken we een simulatie van je nieuwe glimlach met onze eigen software en krijg je van ons een gedetailleerde offerte. Na vier weken mag je terugkomen voor de plaatsing. Die verloopt snel, eenvoudig en volkomen pijnloos want we slijpen geen millimeter van je bestaande gebit.


Interesse? Bekijk de voor-en-na-foto’s om een idee te krijgen van de mogelijkheden of boek meteen een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze Smile Consulentes.

"Een mooi recht gebit en witte tanden zeggen veel over jou als persoon. Je ziet er gewoon beter en verzorgder uit. De mensen van GlamSmile hebben me perfect uitgelegd wat de mogelijkheden waren en ik ben superblij met het resultaat!"
Thomas
Thomas na glamsmile facings
VRIJBLIJVEND SMILE ADVIES
PIJNLOZE BEHANDELING IN SLECHTS 1 UUR
GEPATENTEERD PORSELEIN VAN TOPKWALITEIT
Wil jij ook graag een stralende glimlach?
Leg nu je afspraak vast
Krijg Gratis Smile Advies

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?