Wat zijn facings, veneers of facetten ? | GlamSmile

Wat zijn facings, veneers of facetten ?

Veneers, facetten, facings of schildjes verwijzen allemaal naar dezelfde tandtechnische behandeling die tal van onvolmaaktheden wegwerkt. Ontdek er alles over.
Postioning tray GlamSmile
Ultradunne GlamSmile veneers
GlamSmile veneers worden ook facetten, facings of schildjes genoemd.

Als je komaf wil maken met scheve tanden, gele tanden, te kleine tanden of tanden waarvan stukjes zijn afgebroken, dan kun je je toevlucht nemen tot veneers, facetten, facings of schildjes – allemaal termen die verwijzen naar dezelfde tandtechnische behandeling die tal van onvolmaaktheden wegwerkt.

Wat zijn facings eigenlijk?

Maar wat betekent dat precies? We leggen je graag uit wat de kenmerken van de behandeling zijn en wat je mag verwachten. Tipje van de sluier: alles verloopt volkomen pijnloos, want we slijpen geen millimeter van je bestaande gebit!

Kenmerk 1: op maat gemaakt

Het woord ‘veneer’ komt oorspronkelijk uit de houtbewerking en meubelmakerij, waar het verwijst naar fineerhout of zelfs een dun laagje vernis op het hout. Eigenlijk zegt dat al meteen waar het om gaat bij tandheelkundige veneers of facings: het zijn flinterdunne schildjes die vooraan op je tanden worden gezet, zodat je gebit mooi wit en recht wordt. We maken ze volledig op maat, want elk gebit is anders. Zo mogen de schildjes bijvoorbeeld wat minder dun zijn op plaatsen waar de tand eigenlijk te klein is, waar een stukje is afgebroken of bij spleetjes tussen de tanden. Omdat we GlamSmile-facetten op maat maken, kun je bovendien zelf de vorm kiezen die je mooi vindt.

Kenmerk 2: witte tanden, geen verkleuringen

GlamSmile-veneers verkleuren niet, omdat ze van porselein zijn gemaakt en niet van composiet. Dat laatste materiaal is goedkoper, maar behoudt zijn witte kleur minder lang. Je kiest de kleur van je facings helemaal zelf, en daarbij houden we rekening met het feit dat de transparantie van het porselein een invloed heeft (de mate waarin je facings licht doorlaten), net als de kleur van het hechtingcement dat we gebruiken om de veneers te kleven. Van een natuurlijke opheldering van je tanden tot een opvallende Hollywoodsmile: deze uitersten zijn mogelijk, net als alles daartussenin! Net zoals de vorm, kies je zelf de kleur.

Kenmerk 3: in slechts twee bezoeken

Tot slot hoor je wellicht graag dat je voor een stralende glimlach, na het adviesgesprek slechts twee keer hoeft langs te komen!

Interesse? Bekijk de voor-en-na-foto’s om een idee te krijgen van de mogelijkheden, of boek meteen een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze Smile Consulenten!

"Een mooi recht gebit en mooie witte tanden zeggen veel over iemands persoon. Je ziet er gewoon beter en meer verzorgd uit. De mensen van GlamSmile hebben we perfect uitgelegd wat de mogelijkheden waren en ik ben superblij met het resultaat!"
Thomas
Thomas na glamsmile facings
Wil jij ook graag een stralende glimlach?
Leg nu je afspraak vast
Krijg Gratis Smile Advies

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?