Wat zijn veneers, facetten of facings ? | GlamSmile

Wat zijn veneers, facetten of facings ?

Veneers, facetten of facings zijn als tandtechnische term niet zo bekend bij het grote publiek. Het woord 'veneers' komt oorspronkelijk uit de houtbewerking-meubelmakerij waar het verwijst naar fineerhout of zelfs een dun laagje vernis op het hout.

Postioning tray GlamSmile
Ultradunne GlamSmile veneers
GlamSmile veneers worden ook facetten, facings of schildjes genoemd.

Veneers worden ook facetten, facings of schildjes genoemd. Het mooie aan veneers is dat ze volledig op maat gemaakt worden en dat ze niet overal even dun hoeven te zijn. Bijvoorbeeld op plaatsen waar de tand eigenlijk te klein is, of waar een stukje van is afgebroken, of bij spleetjes tussen de tanden,...

GlamSmile veneers verkleuren niet omdat ze van porselein zijn en niet van composiet, dat goedkoper is maar de witte kleur niet vasthoudt.

De kleur van je facings wordt ook nog bepaald door de transparantie van het porselein (de mate waarin ze licht doorlaten) alsook door de kleur van het hechtingcement dat wordt gebruikt om de veneers te kleven. Van een naturelle opheldering van je tanden tot een opvallende Hollywoodsmile, deze uitersten en alles daartussenin is mogelijk. Je kan dus zelf kiezen welke tint wit je graag zou hebben.

Je kan met veneers dus heel wat onvolmaaktheden wegwerken - ook aan de vorm van de tanden en de positie van de tanden. En uiteraard blijven ze permanent wit.Bekijk voor en na foto's en lees getuigenissen.

"Een mooi recht gebit en mooie witte tanden zeggen veel over iemands persoon. Je ziet er gewoon beter en meer verzorgd uit. De mensen van GlamSmile hebben we perfect uitgelegd wat de mogelijkheden waren en ik ben superblij met het resultaat!"
Thomas
Thomas na glamsmile facings
Wil jij ook graag een stralende glimlach?
Leg nu je afspraak vast
Krijg Gratis Smile Advies

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?