Bij een mooi gebit past een gezonde huid!

Een perfecte outfit totaal verknallen door de foute schoenen aan te trekken? Dat is doodzonde! Hetzelfde geldt eigenlijk voor je glimlach: bij mooie witte tanden horen verzorgde lippen en een gezonde gezichtshuid. De conditie van je huid is deels erfelijk bepaald, maar toch heb je zelf ook nog veel in handen. Als je elke dag gezichtscrème smeert, ben je bijvoorbeeld al behoorlijk goed bezig. Maar er is nóg meer dat je kunt doen om je velletje een boost te geven

Laat je niet uv-verrassen

Er is niets zo heerlijk als de zon op je snoet voelen! Bovendien zijn witte tanden ook extra mooi in combinatie met een gebruind velletje. Maar overdaad schaadt. Als je té lang in de zon blijft, verbrand je en loop je extra risico om op termijn huidkanker te ontwikkelen. Op termijn krijg je er ook beduidend meer rimpels door. Zonnecrème smeren is de boodschap – zelfs als het bewolkt is of je ‘maar eventjes’ in de zon gaat lopen. Opgepast: tussen 12.00 uur en 15.00 uur zijn zonnestralen op hun sterkst en moet je extra waakzaam zijn.

Gezicht reinigen: belangrijker dan je denkt

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de huid op je rug is je gezichtshuid altijd onbedekt, waardoor ze het zwaar te verduren krijgt. Ze komt bijvoorbeeld veel meer in contact met de zon, maar ook met vervuilde lucht. Om verstopte poriën en acne te vermijden en je huid weer te doen stralen, is het zaak om elke avond en ochtend je gezicht te wassen. Kies wel voor geschikte producten om de essentiële oliën van je huid zeker niet mee weg te wassen. Gebruik bijvoorbeeld een cleanser die lichtjes schuimt, reinigende olie of micellair water.

Scrubben en moisturizen

Crèmes houden je gezicht soepel en gehydrateerd door ceramiden en beschermende oliën vast te houden. Er is wel een verschil tussen dag- en nachtcrèmes. De eerste zijn bijzonder licht van structuur en voorkomen dat vervuilende stoffen je huid kunnen binnendringen. Nachtcrèmes hebben een iets zwaardere textuur en helpen je om je vochtbalans te herstellen én de schade te minimaliseren die je huid doorheen de dag opliep.

Tot slot doe je er goed aan om je gelaat af en toe te scrubben. Zo verwijder je namelijk oude huidcellen, waardoor je vel weer glad en glanzend wordt. Ook wie last heeft van mee-eters, maakt er zo komaf mee. Heb je een droge huid? Scrub dan maximaal twee keer per maand. Wie een normale tot een vette huid heeft, kan één tot twee scrubbeurten per week gebruiken. Welk huidtype je ook hebt: schrob nooit té hard om je gezichtshuid niet te beschadigen.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?