De prijs van facings: hoeveel kost composiet of porselein?

Ben je benieuwd hoeveel composiet of porseleinen facings kosten? In dit artikel geven we je richtprijzen en factoren die het kostenplaatje bepalen.

Je hoort weleens dat op geluk geen prijs staat. En facings bezorgen je een flinke portie geluk, in de vorm van meer zelfvertrouwen en meer zin om te lachen. Dat straalt dan weer af op de grootte van je vriendenkring én op je professioneel succes. Maar natuurlijk speelt de prijs van je facings of veneers in werkelijkheid wel degelijk een rol. Overweeg je facings en ben je benieuwd wat dat zou kosten? Volg dan zeker mee.

Facings: prijs bepalen na een analyse

De prijs van facings verschilt van persoon tot persoon. Het kostenplaatje hangt namelijk van twee factoren af:

  • Het aantal facings. Laat je enkel de bovenste of onderste tandenboog onder handen nemen? Of ga je meteen voor een complete make-over? Ons advies is om minstens zes tot acht facings te laten plaatsen voor een mooi resultaat.
  • Het materiaal: composiet of porselein.
    • Composiet facings bestaan uit vulmateriaal dat op je tanden wordt aangebracht, maar je hebt ze ook in de vorm van schildjes. Composiet facings zijn goedkoper dan hun porseleinen tegenhangers, maar ze verkleuren sneller en kunnen er na verloop van tijd mat of dof gaan uitzien. Ze zijn gemiddeld na vijf jaar aan vernieuwing toe. Bovendien verbergen ze de natuurlijke kleur van je tanden volledig.
    • Porseleinen facings zijn op maat gemaakte schildjes die niet verkleuren. Ze zijn beschikbaar in meer of minder transparante vorm, waardoor het resultaat heel natuurlijk oogt. Deze optie is iets duurder omdat porseleinen facings in een gespecialiseerd labo gemaakt worden met hoogwaardige technologie, maar ze gaan daardoor wel veel langer mee (gemiddeld tien jaar).

Om te weten hoeveel facings jou zouden kosten, boek je het best een adviesgesprek. Dan bespreken we samen welk resultaat je voor ogen hebt en maken we een gedetailleerde offerte op, zodat je precies weet welke prijs je mag verwachten.

Ook interessant om te weten: worden facings terugbetaald?

Wat kosten porseleinen facings je?

Natuurlijk krijg je nu al graag een richtprijs. Voor porseleinen facings moet je rekenen op 250 euro per stuk voor de afdruk en het ontwerp en 300 euro per stuk om de facings te maken en te plaatsen. Daarin zijn zowel het honorarium van de tandarts als de techniekkosten inbegrepen. Het honorarium van tandartsen is erg variabel, want het hangt af van de praktijkkosten, de specialisatiegraad en de gemiddelde tijd die de tandarts aan de behandeling spendeert. Bovendien betaal je verplichte btw, omdat facings een esthetische behandeling zijn.

Hoe duur zijn composiet facings?

Gemiddeld kosten composiet facings tussen de 80 en 350 euro. Ze zijn dus veel goedkoper dan porseleinen facings, maar zoals gezegd gaan ze maar half zo lang mee en laat het resultaat vaak te wensen over. Als je dan toch voor een nieuwe glimlach gaat, dan pak je het maar beter fatsoenlijk aan, niet?


Meer weten? Kom gerust eens langs bij een van onze Smile Consulenten. Ze vertellen je graag meer over de prijs van je facings, maar helpen je ook de kleur en vorm van je nieuwe gebit kiezen.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?