De prijs van facings: composiet versus porselein | GlamSmile

De prijs van facings: composiet versus porselein

Overweeg je facings en ben je benieuwd wat dat zou kosten? Dan is dit artikel een must-read. We geven richtprijzen en factoren die het kostenplaatje bepalen.

Men zegt weleens dat op geluk geen prijs staat. En facings bezorgen je een flinke portie geluk, in de vorm van meer zelfvertrouwen en meer zin om te lachen. Dat straalt dan weer af op de grootte van je vriendenkring én op je professioneel succes. Maar natuurlijk speelt de prijs van je facings in werkelijkheid wel degelijk een rol. Overweeg je facings en ben je benieuwd wat dat zou kosten? Volg dan zeker mee.

Facings: prijs bepalen na een analyse

We moeten beginnen met een ‘waarschuwing’, want we kunnen de prijs van facings niet zomaar uit onze mouw schudden. Het kostenplaatje hangt namelijk van twee factoren af:

  • Het aantal facings. Laat je enkel de bovenste tandenboog of enkel de onderste onder handen nemen? Of ga je meteen voor een complete make-over? Ons advies is om minstens zes tot acht facings te laten plaatsen voor een mooi resultaat.
  • Het materiaal: composiet versus porselein.
    • Composiet facings bestaan uit vulmateriaal dat op je tanden wordt aangebracht, maar er bestaan ook schildjes van. Composiet facings zijn goedkoper dan hun porseleinen tegenhangers, maar ze verkleuren sneller en kunnen er na verloop van tijd mat of dof gaan uitzien. Ze zijn gemiddeld na vijf jaar aan vernieuwing toe. Bovendien verbergen ze de natuurlijke kleur van je tanden volledig.
    • Porseleinen facings zijn dan weer op maat gemaakte schildjes die niet verkleuren en beschikbaar zijn in meer of minder transparante vorm, waardoor het resultaat heel natuurlijk oogt. Deze optie is iets duurder omwille van de hoogwaardige technologie die erbij komt kijken en de productie in een gespecialiseerd labo, maar ze gaat ook veel langer mee (gemiddeld tien jaar).

Om te weten wat facings in jouw situatie zouden kosten, boek je het best een adviesgesprek. Dan bespreken we samen welk effect je wenst te bekomen en maken we een gedetailleerde offerte op, zodat je precies weet welke prijs je mag verwachten.

De prijs van je porseleinen facings

Maar je hebt natuurlijk graag nu al een richtprijs. Voor porseleinen facings moet je rekenen op een bedrag van €250 voor de afdruk en het ontwerp en €300 voor de facet en de plaatsing. Daarin zijn zowel het honorarium van de tandarts als de techniekkosten inbegrepen. Het honorarium van tandartsen is erg variabel, want het hangt af van de praktijkkosten, de specialisatiegraad en de gemiddelde tijd die de tandarts aan de behandeling spendeert. Let wel, vanaf 2022 wordt er verplichte BTW gerekend op facings aangezien dit een esthetische behandeling is.

Facings in composiet: de prijs

Gemiddeld kosten composiet facings tussen de 80 en de 100 euro, met uitschieters tot 250 euro. Ze zijn dus veel goedkoper dan porseleinen facings, maar zoals gezegd gaan ze maar half zo lang mee en laat het resultaat vaak te wensen over. Als je dan toch voor een nieuwe glimlach gaat, dan pak je het maar beter fatsoenlijk aan, niet?

Meer weten? Boek een vrijblijvende afspraak met onze Smile Consulentes. Ze vertellen je graag meer over de prijs van je facings, maar helpen je ook de kleur en vorm van je nieuwe gebit mee kiezen.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?