Opslag vragen? Gewoon dóén

Wil je graag opslag te vragen? Het loont om de moed bij elkaar te rapen en het gewoon te dóén! Dankzij onze tips kom je al een heel eind.

Afgewezen te worden is een van onze allergrootste angsten. Je herinnert je vast nog momenten waarop je er bang voor was, bijvoorbeeld als je met iemand wou daten of solliciteerde voor een nieuwe job. Nog erger is het echter om afgewezen te worden door iemand die je al kent. Dit is meteen de reden waarom de meesten van ons bang zijn om opslag te vragen. Toch loont het om de moed bij elkaar te rapen en het gewoon te dóén! Dankzij onze tips kom je al een heel eind.

Timing is everything – and so is your smile

Het is zaak om je vraag op het juiste moment te lanceren. Voordat je leidinggevende jou opslag kan geven, moet hij of zij wellicht toestemming vragen aan anderen, en er moet uiteraard ook ruimte voor zijn. Of dat het geval is, kom je te weten door uit te pluizen wanneer het bedrijf de budgetten structureert of indeelt. Weet je wanneer je je slag kunt slaan? Oefen dan alvast op je mooiste glimlach, want zo straal je niet alleen eerlijkheid uit (jij bent die opslag waard!), maar ook een positiviteit die gegarandeerd aanstekelijk werkt.

Weet wat je werk waard is

Opslag vragen doe je niet om persoonlijke redenen (omdat je geld nodig hebt, bijvoorbeeld), maar omdat je het verdient. Toon dit aan, bijvoorbeeld door een lijstje te maken van de manieren waarop jij het verschil maakt voor je organisatie. Daar krijg je sowieso zelfvertrouwen van. Werk dat zelfvertrouwen nog wat in de hand door je kleding te verzorgen. Dat je daarmee een goeie indruk maakt, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Opslag vragen… of een alternatief

Wees tot slot voorbereid op een negatief antwoord en zorg dat je enkele alternatieven klaar hebt. Je gekwetst voelen is nergens voor nodig – dat je geen opslag krijgt, wil uiteraard niet zeggen dat je leidinggevende je niet waardeert – maar daadkrachtig zijn is wel een goed idee. Vat de koe bij de horens en pols meteen naar wat zou je kunnen doen om wél in aanmerking te komen voor opslag.Maak vrijblijvend een afspraak om te kijken hoe we jouw gebit kunnen verbeteren – en dus jouw zelfvertrouwen een boost kunnen geven!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?