Een transparante en dus onzichtbare beugel? Het bestaat! | GlamSmile

Een transparante en dus onzichtbare beugel? Het bestaat!

Met een onzichtbare beugel maak je komaf met spleetjes tussen je tanden, overlappende of scheve tanden. Een slimme zet dus! Ontdek hoe de behandeling verloopt.

Met een onzichtbare beugel maak je komaf met spleetjes tussen je tanden en overlappende of scheve tanden. Gun jezelf alle comfort met ons alternatief voor een blokjesbeugel. Ontdek hier hoe de behandeling verloopt.

Liever geen blokjesbeugel?

Het is nooit te laat om iets aan je scheve tanden te doen, maar misschien heb je toch het gevoel dat het momentum voor een blokjesbeugel al voorbij is? Bij het vooruitzicht om met al dat ijzer in je mond naar zakenrelaties of nieuwe vrienden te glimlachen, zinkt de moed je waarschijnlijk in de schoenen. Wat dacht je dan van een onzichtbare beugel? Daarmee zet je als volwassene je tanden recht zonder dat iemand er wat van merkt én zonder dat jij er pijn of hinder van ondervindt. Win-win? Inderdaad!

Orthodontie voor volwassenen?
Glam Align onzichtbare orthodontie
Transparante beugel

Wat is een onzichtbare beugel?

Onze onzichtbare beugel is een op maat gemaakt schildje van kunsthars dat je over je tanden schuift. Je draagt de transparante beugel de hele dag, behalve om te eten. In tegenstelling tot met een blokjesbeugel hoef je je dus geen zorgen te maken dat er meer salade tussen je ijzerdraadjes terechtkomt dan in je maag. Om de twee weken krijg je een nieuw schildje, zo komen je tanden geleidelijk en pijnloos mooi recht te staan.

Een volledige behandeling duurt ongeveer een jaar, maar de exacte termijn hangt af van de positie van je tanden, de complexiteit van het probleem en jouw inzet. Het spreekt voor zich dat de behandeling langer duurt als je je beugel niet consequent draagt.

Glam Align onzichtbare beugel

Voor wie is de transparante beugel?

Een onzichtbare beugel biedt een oplossing voor:

Onze transparante beugel is ideaal voor iedereen vanaf zestien à achttien jaar die de positie van zijn of haar tanden op een slimme en comfortabele manier wil corrigeren. De beugel is perfect geschikt (en zelfs een vaak gekozen oplossing) voor wie eerder al een orthodontiebehandeling onderging.

Behandelingstraject: zeg scheve tanden vaarwel

Om de positie van je tanden te corrigeren met een onzichtbare beugel, doorlopen we zeven stappen.

 • Stap 1: Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek beantwoorden we al je vragen.
 • Stap 2: We nemen een afdruk van je gebit en sturen die naar het labo.
 • Stap 3: Met behulp van 3D-simulatiesoftware brengen we jouw volledige behandelplan in beeld.
 • Stap 4: We bespreken je behandeling, zodat je perfect weet wat je mag verwachten.
 • Stap 5: We maken je transparante beugel op maat, zodat jouw traject richting rechte tanden kan beginnen.
 • Stap 6: Om de twee weken krijg je een nieuw schildje.
 • Stap 7: Je behandeling zit erop en jij mag trots zijn op je mooie gebit! Meestal moet je nu nog een tijdje een nachtbeugel dragen om het resultaat mooi te fixeren.

Onzichtbare beugel: de prijs hangt af van deze factoren

Een doorzichtige beugel is mooier en comfortabeler dan een traditionele blokjesbeugel, maar kost ook iets meer. Tenzij je een extra tandverzekering hebt, krijg je die kosten niet terugbetaald. Hoeveel de prijs van je onzichtbare beugel precies bedraagt, hangt af van je gebit. Grote correcties vragen nu eenmaal meer schildjes. De behandeling duurt dan wat langer, waardoor de prijs hoger ligt. Maar je komt nooit voor verrassingen te staan: tijdens een kennismakingsgesprek nemen we je gebit grondig onder de loep en vertellen we je exact wat een transparante beugel jou zal kosten.

Recap: de vele voordelen

Twijfel je nog of een doorzichtige beugel iets voor jou is? De vele voordelen trekken je vast over de streep:

 • onzichtbaar
 • op maat gemaakt
 • uitneembaar
 • voor iedereen vanaf 16 jaar à 18 jaar
 • volkomen pijnloos
 • efficiënt en toch comfortabel

Eens kijken wat we voor jou kunnen doen? Maak een vrijblijvende afspraak: we helpen je graag!

Rechte tanden zonder blokjesbeugel?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?