Bleaching: laat jij je tanden bleken? | GlamSmile

Bleaching: laat jij je tanden bleken?

Whitening, bleaching of je tanden bleken: het zijn allemaal synoniemen voor een methode om gele of grijze tanden witter te maken, namelijk via een dieptereiniging van het glazuur. Bleachingmiddelen gaan een chemische zuurstofverbinding aan met de kleurstofmoleculen die doorheen de jaren in je glazuur zijn achtergebleven. Laat je je tanden bleken, dan krijgen ze hun natuurlijke kleur terug en eindig je dus met wittere tanden.

Tandverkleuring: de boosdoeners

Koffie, thee, rode wijn, sigaretten en frisdrank: het zijn echte ‘wit killers’ die je tanden geleidelijk aan doen verkleuren. Ook je leeftijd speelt een rol. Net zoals de tint van je huid, de kleur van je haar of het wit van je ogen, is de kleur van je tanden erfelijk bepaald. Tanden zijn opgebouwd uit glazuur, dentine (of tandbeen) en pulpa. De kleur van je tanden hangt voornamelijk af van de kleur en dikte van de dentine. Die verschilt bij iedereen en dat verklaart waarom de ene wittere tanden heeft dan de andere.

Whitening en bleaching glamsmile
Bleken van tanden

Is tanden bleken een optie?

Iedereen die te maken heeft met extrinsieke verkleuringen komt in aanmerking voor whitening of bleaching. Extrinsieke verkleuringen zijn verkleuringen aan de buitenzijde van de tand. Heb je je gele tanden te danken aan de voedingsmiddelen en dranken die we hierboven opsomden, of gewoon door het ouder worden? Dan is een professionele whitening voor jou een optie.

Zitten je verkleuringen aan de binnenkant van de tand (intrinsieke verkleuringen)? Dan is je tanden laten bleken jammer genoeg geen optie. Maar niet getreurd, je kunt je gebit wel witter maken met porseleinen facetten – ook wel veneers of facings genoemd.

Bleaching en facing: de verschillen

Tanden bleken

Porseleinen facings

  • Maakt je tanden witter, maar kunt aan hun vorm en positie niets veranderen
  • Je kunt geen wittere tanden krijgen dan je oorspronkelijke (natuurlijke) kleur
  • Werkt alleen bij extrinsieke verkleuringen
  • Kan tijdelijk zorgen voor gevoelige tanden
  • Omdat oudere mensen doorgaans minder glazuur hebben, is het effect bij hen minder groot
  • Heeft een tijdelijk effect (maximaal één jaar)

Tanden bleachen: de prijs

Een professionele whitening of bleaching kost zo’n 400 euro. Die ‘professionele’ staat daar trouwens niet zomaar, want met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes of natuurlijke witmakers boek je meestal weinig resultaat.

Eens kijken wat voor jou de beste optie is? Neem gerust contact op voor meer informatie.

"Ik was wel tevreden over mijn tanden maar ik wou toch graag nog wittere tanden, dat kon met GlamSmile facetten. Ik vond dat ik mezelf wel mocht verwennen. Iedereen uit mijn omgeving vind mijn tanden heel mooi, ik ben er heel tevreden over. "
Annabel
Voor en na veneers annabel
Wil je graag weten wat er mogelijk is om jou een stralend witte glimlach te geven?
Neem contact op met onze Smile Consulente

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?