Een mooi gebit is de beste therapie

Of toch een goed begin!

We hebben allemaal van die dagen waarop we ons minder goed voelen. Wanneer we woorden gehad hebben met onze partner, wanneer de stress op het werk toeslaat of gewoon wanneer je te weinig geslapen hebt en bij de kleinste tegenslag in een hoekje wil kruipen. Leuk is zoiets niet, maar wél normaal.

Langdurig slecht in je vel zitten is een heel andere zaak. Kamp je met een laag zelfbeeld, onzekerheid en negatief denken? Dan is het tijd om in te grijpen. En dan bedoelen we niet dat je meteen in therapie moet gaan. Hoe gek het misschien ook klinkt, een mooi gebit kan je een grote last van je schouders nemen.

Stap uit de vicieuze cirkel

Slecht in je vel zitten is vaak een vicieuze cirkel waar je op je eentje maar moeilijk uit geraakt. Wanneer je je slecht voelt, neem je namelijk minder goede beslissingen op het werk en ben je vaak prikkelbaar ten opzichte van je collega’s, waardoor je je nog slechter gaat voelen. Op privévlak gebeurt iets gelijkaardigs. Je bent er niet goed aan toe, waardoor je niet openstaat voor contact met vrienden, waardoor je je er niet bovenop geraakt. De situatie is met andere woorden een ‘self-fulfilling prophecy’ en je hebt iets nodig om die toestand te doorbreken.

Een mooi gebit is geen detail

Je onzeker voelen over je gebit weegt door op alle andere vlakken in je leven. Kiezen voor een nieuw gebit is dus géén detail. Wanneer je witte en rechte tanden hebt waar je je volledig comfortabel bij voelt, ben je sneller geneigd om te lachen. Je krijgt ook meer zelfvertrouwen, waardoor je algemene welbevinden er drastisch op vooruitgaat. En misschien zitten de complimenten die je van je omgeving krijgt daar ook wel voor iets tussen!

Meer bewegen helpt

Wie in een dipje zit, is verder gebaat bij een aantal algemenere tips, zoals de inname van suiker beperken. Geen idee waarom je je troostchocolade zou laten staan? Suiker verhindert de vlotte opname van vitamine B, en vitamines B9 en B12 hebben een grote invloed op de stabiliteit van je zenuwstelsel.

Bovendien is het een goed idee om meer te bewegen. Je hoeft niet meteen urenlang te gaan hardlopen: gewoon al door te wandelen of te fietsen komen er hormonen en adrenaline vrij waardoor je je beter voelt. Tip: tijdens het fietsen kun je je mond naar hartenlust op een kiertje laten om meer zuurstof binnen te krijgen, want voor je tanden hoef je je helemaal niet meer te schamen!

Je wil je niet zomaar goed voelen in je vel, je wil je top voelen én dat ook uitstralen. Daarom investeer je in je uiterlijk. Veneers of facings maken het plaatje compleet, want met een mooi gebit kun je je tanden zonder zorgen bloot lachen. De flinterdunne porseleinen schildjes worden op maat gemaakt en pijnloos op je tanden bevestigd. En dat zijn niet de enige voordelen van GlamSmile facetten:

  • ze blijven wit,
  • ze corrigeren de kleur, vorm en positie,
  • ze worden snel geplaatst.

Omdat je glimlach iets heel persoonlijks is, kun je bij onze Smile Consulentes terecht voor advies op maat.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?