Een onwrikbaar zelfvertrouwen

Wat kan meer zelfvertrouwen voor jou betekenen?

Je kent ze wel, en misschien benijd je ze ook: mensen die de kamer binnenwandelen en meteen alle aandacht stelen. Mensen die iets met zoveel overtuiging kunnen vertellen dat je je wantrouwen maar wat graag overboord gooit en meteen in hun verhaal meegaat. Mensen die stralen, gewoon omdat ze wéten dat ze goed in hun vel zitten. Hun geheim? Een onwrikbaar zelfvertrouwen.

Lachen geeft zelfvertrouwen …

Zelfvertrouwen begint bij je houding en je uitstraling. Het is niet moeilijk om je het verschil in te beelden tussen iemand die de tanden angstvallig op elkaar geklemd houdt (je gesprekspartner moest maar eens merken dat ze niet helemaal recht staan of niet mooi wit zijn …) en iemand die zonder aarzelen breed glimlachend op anderen afstapt.

Met een mooie glimlach durf je meer te lachen, en dat geeft op zijn beurt een pak zelfvertrouwen. Je kunt er namelijk niet omheen dat mensen liever bij je zijn als je vrolijk bent en als je blaakt van de zelfverzekerdheid.

… en zelfvertrouwen creëert succes

Als je zelfvertrouwen uitstraalt, kun je succes afdwingen. Mensen hebben een leidraad nodig om de kwaliteit te beoordelen van wat je doet of zegt. Wees zelf die leidraad! Geloof in wat je doet en de rest zal volgen.

Andersom is het dus ook zaak om niet slecht te denken of te spreken over jezelf, want dat wordt jouw waarheid: als je denkt dat je niet de moeite waard bent en je daardoor je mening niet durft te verkondigen, gaan je collega’s en vrienden na een tijdje ook denken dat je écht niets te vertellen hebt.

Het experiment van psycholoog Dan Ariely zet deze stelling kracht bij. Hij vroeg een groep mensen wat ze hem wilden betalen om zijn poëzie voor te lezen, terwijl hij een andere groep vroeg hoeveel geld ze wilden kríjgen om hem aan te horen. Wat bleek? De eerste groep vond zijn poëzie beter!

Je schouders rechten en je tanden bloot lachen

Met andere woorden: je houding is bepalend voor de indruk die je maakt. Al wat je nodig hebt, is een zetje om je zelfvertrouwen in de hand te werken:

  • Trek je schouders op en recht ze.
  • Hou je hoofd geheven.
  • Plant je voeten stevig op de grond en zet ze ongeveer op schouderbreedte uit elkaar.
  • Investeer in je tanden, zodat je ze bloot kunt lachen zonder zorgen over hun kleur of stand. Die investering betaalt zichzelf dubbel en dik terug, want ze geeft je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om succes te boeken.

Op zelfvertrouwen, en het succes dat je daar professioneel en privé mee behaalt, kun je geen prijs plakken. Een mooi gebit rendeert! GlamSmile facetten maken volstrekt pijnloos komaf met verkleuringen, spleetjes, gebroken tanden; kortom: onze veneers of facings zorgen voor een schitterende glimlach.

  • Op maat gemaakt volgens jouw wensen
  • Blijvend wit, zodat je jarenlang van je gebit geniet
  • In een korte sessie geplaatst, mét behoud van je natuurlijke tanden

Advies op maat? Onze Smile Consulentes ontvangen je graag.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?