Hoe kies ik de juiste veneers voor mijn gezicht?

Wil je een stralende glimlach om mee uit te pakken? Dan zijn veneers dé oplossing! Deze schildjes worden op maat gemaakt, dus je hebt heel wat keuzemogelijkheden. Door ook rekening te houden met de vorm van je gezicht, komt je nieuwe glimlach volledig tot z’n recht. We zetten je hier alvast op weg!

De juiste kleur van je veneers kiezen

Wit, witter, witst: er zijn talloze kleurmogelijkheden voor je veneers. Wil jij een gebit à la Hollywood of kies je liever voor een natuurlijke look? In dat laatste geval ga je het best voor een tint die past bij de kleur van je oogwit.

Hou rekening met de vorm van je gezicht

De meeste gezichten zijn onder te verdelen in vier types: hartvormig, ovaal, rond en vierkant. Voor elk gezichtstype is er een andere vorm van tanden die je gezicht zo goed mogelijk doen uitkomen.

  • Een hartvormig gezicht is het mooist met korte en ronde veneers.
  • Vierkante tanden maken een ovaal gezicht iets breder en voller.
  • Een rond gezicht heeft baat bij langere, meer uitgesproken veneers.
  • Een vierkant gezicht met een duidelijk afgelijnde kaaklijn ziet er beter uit met afgeronde tanden omdat die de gelaatstrekken verzachten.
De verschillende types gezichten

Welke soort glimlach wil je?

Om mensen te helpen in hun zoektocht naar de perfecte veneers, werden verschillende Smile-catalogen ontwikkeld. Zo kun je een keuze maken op basis van welke soort glimlach bij jou past. De Las Vegas Institute Smile Catalog, bijvoorbeeld, onderscheidt twaalf verschillende glimlachen met elk hun eigen kenmerken.

Twaalf verschillende glimlachen volgens de Las Vegas Institute Smile Catalog
Bron: Las Vegas Institute Smile Catalog.

Een glimlach met afgeronde tanden, zoals de verbeterde (enhanced) glimlach, krijgt vaak eigenschappen zoals zacht en jeugdig toegeschreven. Vierkante tanden, zoals in de agressieve (agressive) of Hollywood-glimlach, worden dan weer geassocieerd met dominantie en ouderdom. Een functionele (functional) en natuurlijke (natural) glimlach werken goed voor heel veel mensen omdat ze een afgeronde vorm combineren met scherpere lijnen aan de hoektanden.

Vergeet niet: dit soort indelingen zijn gemaakt om de keuze in veneers te vereenvoudigen, maar natuurlijk kies jij helemaal wat je zelf wil!

Krijg advies van GlamSmile

Twijfel je over welk soort veneers jouw gezicht het meest zullen doen schitteren? Onze Smile Consulenten staan voor je klaar. Ze bekijken graag samen met jou welke veneers de beste keuze zijn. Maak gerust een vrijblijvende afspraak.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?