Maakt mooi zijn gelukkig?

Mooi zijn en het verhaal van de ‘jar of life’

Het leven is een pak makkelijker als andere mensen je mooi vinden en je jezelf aantrekkelijk voelt: is dat écht waar of lijkt het alleen maar zo? Amerikaans onderzoek wijst uit dat knappe mensen meer verdienen én meer geluk hebben in de liefde, twee elementen die ontegensprekelijk bijdragen aan je algemene geluksgevoel.

Gelukkig worden? Focus je op de belangrijke zaken in het leven

Het onderzoek van professor Hamermesh lijkt het idee te bevestigen dat geluk de optelsom is van een lieve partner, een mooi gezinnetje, een uitdagende job, een groot huis en voldoende geld op de rekening. Toch heb je je geluk ook deels zelf in handen.

Zo circuleert er een inspirerend verhaal over hoe je jezelf gelukkig maakt. Het verhaal gaat als volgt. Een lesgever staat voor de klas. Hij vult een glazen bokaal voorzichtig met grote stenen en vraagt zijn leerlingen of de bokaal vol is. Ja, de bokaal is vol, vinden ze. Tot de leerkracht kiezeltjes tevoorschijn haalt en die in de pot giet. De kiezeltjes vullen de holtes tussen de stenen. Is de bokaal nú vol? De leerlingen twijfelen. Dan haalt de lesgever een zak zand van onder de tafel en hij giet het zand langzaam in de bokaal. Opnieuw vraagt hij: is de pot nú vol? De leerlingen hebben de boodschap begrepen: nee, de bokaal is nog niet vol. En inderdaad, uiteindelijk schenkt de leerkracht een kan water over de stenen, de kiezels en het zand tot de bokaal tot de rand gevuld is.

The Mayonnaise Jar

De moraal van het verhaal? Geef in je leven voorrang aan de grote stenen – de zaken die je écht gelukkig maken – want als je jouw bokaal des levens eerst met zand of kiezeltjes vult, krijg je de grote stenen er nooit meer in. Stel jezelf de vraag wat jou oprecht gelukkig maakt en geef daar voorrang aan. Je familie, je gezin, je vrienden, je gezondheid, je passies – investeer je energie eerst en vooral daarin.

Voel je je momenteel niet honderd procent gelukkig? Ga dan op zoek naar de pijnpunten die je geluk in de weg staan. Elimineer de kiezels die je verhinderen om je toe te leggen op de grote stenen van je leven. Benader het gerust heel rationeel: onderzoek wat je zelf kunt veranderen en pak de pijnpunten in volgorde van doeltreffendheid aan.

Mooi zijn = een welgekomen duwtje in de rug

In het verhaal van de bokaal is je uiterlijk wellicht geen grote steen. Toch kan je uiterlijk bepalend zijn voor je geluksgevoel. Voor wie al zijn hele leven met een krom gebit rondloopt, kan dát de kiezel zijn die in de weg staat van geluk. Je voelt je niet mooi, je bent jaloers op mensen met rechte tanden, je durft niet spontaan te lachen. Werk die vervelende kiezels die aan je zelfvertrouwen knagen dus weg, zodat je je volop kunt focussen op jouw passies. Je mooi voelen maakt het zoveel makkelijker om het leven met beide handen vast te grijpen.

Wees je bewust van je eigen schoonheid!

Ben jij al gelukkig met hoe je eruitziet? Des te beter! Want onderzoek toont ook aan dat mensen die zich bewust zijn van hun mooie uiterlijk zich daadwerkelijk gelukkiger voelen.

Je wil je niet zomaar goed voelen in je vel, je wil je top voelen én dat ook uitstralen. Daarom investeer je in je uiterlijk. Veneers of facings maken het plaatje compleet, want met een mooi gebit kun je je tanden zonder zorgen bloot lachen. De flinterdunne porseleinen schildjes worden op maat gemaakt en pijnloos op je tanden bevestigd. En dat zijn niet de enige voordelen van GlamSmile facetten:

  • ze blijven wit,
  • ze corrigeren de kleur, vorm en positie,
  • ze worden snel geplaatst.

Omdat je glimlach iets heel persoonlijks is, kun je bij onze Smile Consulentes terecht voor advies op maat.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?