Schuddebuiken van het lachen? Supergezond!

Ben jij een vrolijk type dat maar weinig nodig heeft om in schaterlachen uit te barsten? Dan ben je goed bezig! Of ben je eerder iemand die niet zo goed in zijn vel zit? Als je je te onzeker voelt over je gebit om je tanden bloot te lachen, is het hoog tijd om daar iets aan te veranderen. Niet alleen omdat iedereen met een glimlach door het leven zou moeten kunnen gaan, maar ook omdat lachen gewoonweg supergezond is!

Lachen: hét antistressmiddel bij uitstek

Je bent vast al wel in een situatie terechtgekomen waarin de zenuwen strakgespannen stonden, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek, of wanneer je met je collega’s een gevoelig punt moet bespreken op een vergadering. De sfeer is om te snijden … tot iemand een grapje maakt en iedereen moet lachen! Lachen is hét middel tegen de stress. Tijdens een lachbui komen er namelijk gelukshormonen vrij: endorfine, serotonine en dopamine. De productie van de stresshormonen cortisol en adrenaline neemt dan weer af. En dat al na een paar minuten lachen!

Een schaterlach doet je bloeddruk dalen

Lachen verbetert bovendien de bloeddoorstroming. Je hartslagfrequentie en bloeddruk dalen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten drastisch afneemt. Voel je je hart in je borstkas razen, of wordt het je allemaal gewoon even te veel? Zet een glimlach op! Een echte glimlach werkt natuurlijk het beste, maar uit experimenten blijkt dat zelfs een neplach een kalmerend effect heeft.

Het is leuker dan de fitness!

Wie écht in een duik ligt, krijgt weleens buikpijn van het lachen. Het zal je dan ook niet verbazen dat je door flink te lachen je buikspieren stevig traint. Tijdens een lachbui verbrand je een pak calorieën, en zet je zelfs je hart- en schouderspieren aan het werk.

Voel je je onzeker over je gebit? Laat je lach niet tegenhouden door je tanden! Maak snel een afspraak bij onze Smile Consulente.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?