Small talk? Converseren kun je leren!

Ga je met collega’s naar een evenement? Moet je een paar minuten tijd zien te overbruggen met je klant voor jullie aan een vergadering beginnen? Introverte types of mensen met iets minder zelfvertrouwen vinden de gedachte aan zo’n situaties simpelweg vreselijk. Ben jij ook geen held in small talk? Sluit jezelf niet op op het toilet tot het gevreesde sociale moment voorbij is, maar maak er het beste van dankzij onze tips!

Haal zelfvertrouwen uit je looks

Ontbreekt het je aan zelfvertrouwen? Dat is natuurlijk geen schande, maar het kan wél erg vervelend zijn. Nochtans volstaat het vaak al om jezelf op te peppen door je uiterlijk tot in de puntjes te verzorgen. Kies een outfit waarin je je goed voelt, een kapsel waarvan je zeker bent dat het blijft zitten, en verzorg je tanden of laat je mooie witte tanden aanmeten. Dat laatste is belangrijker dan je denkt, want wie zich onzeker voelt over zijn of haar tanden, is niet geneigd om breed te lachen of om honderduit te vertellen.

Spreek je nieuwsgierigheid aan

Small talk heeft een negatieve bijklank, maar hoeft écht niet per se over een banaal topic als het weer te gaan. Wanneer je nieuwsgierig bent naar bepaalde onderwerpen of wil weten wat je gesprekspartner drijft, hoef je daar alleen maar achter te vragen en oprecht interesse te tonen om een fijn gesprek op gang te trekken. Bovendien zijn vragen een ideale bondgenoot voor introverte mensen: ze laten je wennen aan het gesprek en laten je toe zelf wat op de achtergrond te blijven tot je meer op je gemak bent en zelf iets kunt toevoegen.

Let op je lichaamstaal

Als introvert kun je je gesprekspartner onbewust foute signalen geven. Zo komen gereserveerdheid of verlegenheid soms over als ongeïnteresseerdheid of zelfs arrogantie. Let er dus op dat je voldoende glimlacht en een open houding aanneemt. Met andere woorden: je armen over elkaar slaan is geen goed idee – je gesprekspartner in de ogen kijken is dat wél.

Droom je van een stralende glimlach om meer zelfvertrouwen te krijgen? Onze Smile Consulentes staan je graag vrijblijvend te woord!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?