Tips om je tanden optimaal te poetsen!

Zoals de meeste mensen weet je waarschijnlijk dat je je tanden best minimaal twee keer per dag poetst: ’s morgens na het ontbijt en ’s avonds vlak voor het slapengaan. Maar poets je je tanden wel op de juiste manier?

Eerst en vooral zijn een goede tandenborstel en tandpasta erg belangrijk.

Kies een medium borstel met een niet al te grote borstelkop. Op die manier kan je zeker ook de kiezen achter in de mond goed bereiken. Qua tandpasta neem je best een variant met fluoride. Vermijd tandpasta's met ruwe korrels, deze kunnen de tanden namelijk beschadigen. Doe niet te veel tandpasta op de borstel.

Er bestaan verschillende methodes om de tanden te poetsen. Een veel geadviseerde methode is om korte op- en neergaande bewegingen te maken. Om de overgang van het tandvlees naar je tand goed schoon te maken, zet je de borstel schuin in een hoek van ongeveer 45 graden. De haartjes van de borstel blijven bij de bewegingen vrijwel op hun plaats. Probeer de haartjes zacht in de ruimte tussen de tanden en kiezen te duwen, maar duw niet te hard op de borstel. Een goede tip is om de slijtage van je tandenborstel in de gaten te houden. Bij goed poetsen gaan de haarbosjes na ongeveer drie maanden uit elkaar staan. Dit is meteen ook het moment om een nieuw exemplaar aan te schaffen.

Poets instructies 3 4 54
Poets instructies 1 2 33

Een goede poetsbeurt duurt ongeveer vijf minuten. Probeer jezelf een vaste volgorde aan te leren zodat je niets overslaat.

Poets je je tanden volgens bovenstaande tips maar ben je toch niet tevreden over de kleur van je tanden? Porseleinen facings geven je een permanent witte tanden.

Wil je hier graag meer over weten? Vraag gratis en vrijblijvend Smile Advies aan.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?