Gezonde tanden = een gezond hart

Een frisse adem, wittere tanden, minder gaatjes en tandplak,… dat tandenpoetsen gezond is, wisten we al veel langer dan vandaag. Nu heb je echter nóg een goede reden om je gebit gezond te houden. Onderzoek wijst namelijk uit dat gezonde tanden samenhangen met een gezond hart.

Wie 2 maal per dag zijn tanden poetst zou, volgens het Schotse onderzoek, het risico op een hartkwaal maar liefst met 70% zien dalen. Het is voor het eerst dat er een rechtstreekse link tussen tandenpoetsen en hartkwalen wetenschappelijk vastgesteld werd.

Het onderzoek, gepubliceerd in het British Medical Journal, stelt dat uit 11.000 volwassenen vooral mannen, rokers en ouderen hun tanden minder poetsen. Deze groepen zijn sowieso vatbaarder voor diabetes, overgewicht en een hoge bloeddruk. Hun hart krijgt dus al af te rekenen met allerlei kwalen. Onderhouden ze daarbovenop hun gebit minder, dan riskeren ze chronische aderontstekingen.

Door niet of minder te poetsen, kunnen bacteriën immers hun gangetje gaan in je mond. Zo kunnen er meer dan 700 verschillende bacteriën met z’n allen een feestje bouwen tussen je tanden en op je tong. De kans is dan ook groter dat die bacteriën in je bloedbaan terechtkomen en daar chronische ontstekingen veroorzaken. En die zijn natuurlijk extra belastend voor het hart.

2 maal daags je tanden poetsen is dus de boodschap! Wil je graag weten hoe je goed je tanden poetst en hoe je het best kan flossen? Lees hier onze poets en floss tips.

Wil je naast gezonde tanden ook graag witte tanden? Dan kan met GlamSmile veneers! Dit zijn op maat gemaakte porseleinen plaatjes dit op de voorkant van je tanden bevestigd worden en waarmee je verkleurde tanden, scheve tanden of afgebroken tanden kan corrigeren.

Benieuwd hoe jij jouw glimlach mooier kan maken? Maak een afspraak voor Gratis en Vrijblijvend Smile Advies.

Onze Smile Consulente geeft jou een antwoord op al jouw vragen!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?