Gezonde tanden voor een sterker gestel

De toestand van je gebit is niet alleen bepalend voor je zelfvertrouwen (sommige mensen durven niet lachen omdat ze zich schamen voor hun tanden), maar ook voor je gezondheid.

Ook al vormen onze tanden maar een heel klein deeltje van ons lichaam, toch zijn ze allesbehalve een “detail”. De toestand van je gebit is niet alleen bepalend voor je zelfvertrouwen (sommige mensen durven niet lachen omdat ze zich schamen voor hun tanden), maar ook voor je gezondheid. De effecten van ongezonde of gezonde tanden reiken verder dan je denkt!

Tanden in oorlogstijd

Het Britse dagblad The Guardian publiceerde onlangs een opmerkelijk artikel dat dieper inging op de belangrijke rol van tandartsen aan het Oekraïens front. De slechte kwaliteit van het water, gecombineerd met een hoog stressniveau en een gebrek aan gevarieerde voeding leidde namelijk tot massale tandproblemen bij de soldaten. De pijn die ermee gepaard ging, ondermijnde hun concentratie en hun energiepeil volledig. “Healthy teeth make stronger fighters”, aldus een tandarts aan het front.

Hoe is het met jouw gestel gesteld?

Ook al begeef jij je niet op oorlogspad, er vallen wel degelijk belangrijke lessen te trekken uit het verhaal van The Guardian. Besteed jij wel voldoende aandacht aan je gebit? Poets je genoeg en poets je goed? Koop je regelmatig een nieuwe tandenborstel?

Wanneer je niet goed of niet voldoende poetst of flost, geef je vrij spel aan de bacteriën in je mond. Deze bacteriën zijn de meest agressieve die er bestaan. Wanneer ze in je bloedbaan terecht komen, kunnen ze zelfs hartfalen veroorzaken. Bovendien is de correlatie tussen een slechte mondhygiëne en een verhoogde kans op dementie al in verschillende studies aangetoond.

Gezonde én witte tanden

Het belang van een goede mondhygiëne staat dus buiten kijf. Maar het uiterlijk telt natuurlijk ook! Laat de kleur van je tanden te wensen over? Er bestaan verschillende manieren om tanden witter te maken, maar het beste en meest langdurige resultaat bereik je met veneers of facings.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?