Je kruisbeet oplossen met een onzichtbare beugel

Met een kruisbeet blijven rondlopen is slecht voor je gezondheid én al te gek, want de ideale oplossing ligt gewoon binnen handbereik: een onzichtbare beugel!

Een kruisbeet: heel wat mensen kampen ermee en blijven er ook mee rondlopen. Hier ontdek je waarom dat geen goed idee is – niet alleen voor het uitzicht van je gebit, maar ook voor je gezondheid. En dat terwijl de ideale oplossing gewoon binnen handbereik ligt, in de vorm van een onzichtbare beugel!

Wat is een kruisbeet?

Bij een normaal gebit passen de snijtanden van de bovenste tandenboog netjes boven op de kiezen van de onderste tandenboog. Die situatie is anders bij een kruisbeet: dan sluiten de bovenste tanden namelijk níét mooi aan op de onderste. Er bestaan twee types kruisbeten:

  • Anterieure kruisbeet: als je bijt, zitten een of meerdere van je bovenste snijtanden achter je onderste snijtanden.
  • Posterieure kruisbeet: je bovenste tandenboog is niet breed genoeg, waardoor je bovenste kiezen en/of snijtanden aan een of twee kanten niet goed passen op je onderste kiezen. Bij het dichtbijten glijdt je (bredere) onderkaak naar links of naar rechts. Dit wordt ook wel een dwangbeet genoemd.

En waarom maak je er beter komaf mee?

Een kruisbeet kun je bezwaarlijk een mooi gebit noemen. Je denkt nu misschien dat het esthetische aspect bijzaak is, maar toch bezorgt het veel mensen een gebrek aan zelfvertrouwen of een gevoel van onzekerheid wanneer ze iemand nieuw ontmoeten. Bovendien heeft je gezondheid te lijden onder een kruisbeet. Wanneer je tanden niet mooi op elkaar passen, heb je niet alleen moeite met normaal te kauwen; op termijn gaan je tanden sneller verslijten en kun je zelfs een afwijking in je kaakgewrichten ontwikkelen. Dat laatste leidt dan in bepaalde gevallen weer tot hoofdpijn of tot nek- en rugklachten.

Een blokjesbeugel? Hoeft niet!

Je staat als volwassene wellicht niet te popelen om een blokjesbeugel aangemeten te krijgen. Misschien vrees je dat dat onprofessioneel overkomt op het werk, om nog maar te zwijgen over de etensrestjes die onvermijdelijk tussen de blokjes kruipen. Er bestaat gelukkig wel een alternatief: de transparante beugel van GlamSmile. Hij is onzichtbaar, op maat gemaakt én uitneembaar. Onze beugel schuift over je tanden en elke twee weken krijg je nieuwe schildjes, tot je van je kruisbeet verlost bent.

Interesse? Maak gerust een vrijblijvende afspraak met onze Smile Consulentes!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?