Moeiteloos zakenrelaties opbouwen

Bewezen: met een stralende lach bouw je makkelijker zakenrelaties

In welke sector je ook werkt of wat je job ook precies inhoudt: je moet onvermijdelijk contacten leggen met andere mensen. Misschien breng je klanten af en toe een bezoekje, leid je events ter plekke in goede banen of neem je regelmatig deel aan zakenlunches. En dan wil je daar natuurlijk niet het muurbloempje zijn. Gelukkig helpt een stralende glimlach je al een heel eind op weg als het op zakenrelaties bouwen aankomt. Enkele tips!

Personal branding anno 2017

Wie zijn carrière vandaag de dag een beetje professioneel wil aanpakken, kan niet zonder ‘personal branding’. Volstond het vroeger nog om een visitekaartje op zak te hebben, dan moet je nu aan de slag op LinkedIn en andere sociale media. Maar ook je voorkomen én je glimlach spelen een niet te onderschatten rol. Als zakenrelaties de keuze hebben tussen een praatje slaan met iemand die de lippen angstvallig op elkaar geklemd houdt, of iemand die hen al glimlachend tegemoetkomt, hebben ze hun keuze al snel gemaakt. Tenslotte zijn we allemaal het liefst in het gezelschap van vrolijke, gelukkige mensen.

Glimlachen geeft vertrouwen

Relaties met zakenpartners draaien natuurlijk allemaal om vertrouwen. En dat aspect heb je meer in de hand dan je zelf misschien denkt. Je boezemt namelijk vertrouwen in als je zelfvertrouwen uitstraalt: als jij gelooft in je eigen capaciteiten, dan is je omgeving al snel geneigd om je daarin te volgen. Niet alleen je houding speelt daarbij een rol – lees: rechte schouders en een opgeheven hoofd – maar ook een oprechte glimlach straalt zelfverzekerdheid uit, waardoor je meer succes boekt in je professionele leven.

Een echte glimlach komt vanuit het hart

Gewoon je mondhoeken optrekken volstaat niet: een échte glimlach is het enige wat effect sorteert. Het helpt om in te ademen door je neus, de lucht langs je mond weer uit te blazen en – terwijl je dat doet – breed te glimlachen. Je ademhaling is hierbij echt van belang: je neusgaten staan in verbinding met het limbisch systeem (het hersendeel dat onze emoties beïnvloedt) en inademen langs je neus heeft een kalmerend effect. Dus: diep inademen en … smile!

Wees niet bang om je tanden bloot te lachen. Remt je gebit je af om sociaal en spontaan te zijn? Gelukkig bestaan er heel wat makkelijke manieren om een stralend wit gebit te krijgen – en die zijn de investering meer dan waard, gezien het professionele succes dat ertegenover staat.

Op zelfvertrouwen, en het succes dat je daar professioneel en privé mee behaalt, kun je geen prijs plakken. Een mooi gebit rendeert! GlamSmile facetten maken volstrekt pijnloos komaf met verkleuringen, spleetjes, gebroken tanden; kortom: onze veneers of facings zorgen voor een schitterende glimlach.

  • Op maat gemaakt volgens jouw wensen
  • Blijvend wit, zodat je jarenlang van je gebit geniet
  • In een korte sessie geplaatst, mét behoud van je natuurlijke tanden

Advies op maat? Onze Smile Consulentes ontvangen je graag.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?