Van lachen leef je langer

Ervaar de positieve effecten van een aanstekelijke smile. “Lachen doet langer leven” klinkt als een van je oma’s levenswijsheden, maar het klopt écht. Niet alleen voelen mensen die veel lachen zich gelukkiger, ze zijn ook gezonder én aantrekkelijker voor anderen.

Een positieve ingesteldheid

Psycholoog Ben Decock is de auteur van het boek ‘Lachen werkt’, waarin hij aan de hand van wetenschappelijk onderzoek aantoont waarom lachen gezond is. “Wij mensen worden overspoeld met zoveel informatie, dat we niet alles kunnen waarnemen”, vertelt hij. “We selecteren dus uit de informatie die op ons afkomt. Mensen die vaak lachen selecteren vaker positieve informatie, waardoor ze zich sneller gelukkig voelen.” En dat helpt dan weer om gemiddeld genomen langer te leven.

Maar da’s niet alles. Want een positieve ingesteldheid maakt je ook geliefder. De meesten onder ons gaan namelijk liever om met optimisten dan met zwartkijkers. Optimisten maken daarom makkelijker vrienden en hebben meer succes in de liefde. Want geef toe, wat is er leuker dan samen lachen en plezier maken als koppel?

Diezelfde positieve houding heeft ook een invloed op je werkprestaties. Als optimist herken je sneller kansen, probeer je makkelijker iets nieuws uit en bouw je vlotjes zakenrelaties op.

3 andere manieren waarop lachen je leven beter maakt

  1. Lachen is goed voor de lijn. Als je 10 minuten hard lacht – schaterlachen, bulderlachen of giechelen, dat maakt niet uit – verbrand je algauw 50 calorieën: meteen een nieuwe reden om je tanden bloot te lachen!
  2. Bij lachen komt endorfine vrij. Opgetrokken mondhoeken of pretoogjes, je hersenen registreren al snel dat jij ergens plezier in hebt. En dus komt er bij het glimlachen endorfine vrij, het gelukshormoon. Endorfine zorgt ervoor dat je minder snel pijn ervaart en dat je je over het algemeen meer tevreden voelt. Vergelijk het met chocolade eten, maar dan zonder de extra kilootjes.
  3. Lachen is sexy. Ben je single? Dan weet je wat je te doen staat!

Lees ook: 3 succesverhalen van mensen met een stralend gebit

Op zelfvertrouwen, en het succes dat je daar professioneel en privé mee behaalt, kun je geen prijs plakken. Een mooi gebit rendeert! GlamSmile facetten maken volstrekt pijnloos komaf met verkleuringen, spleetjes, gebroken tanden; kortom: onze veneers of facings zorgen voor een schitterende glimlach.

  • Op maat gemaakt volgens jouw wensen
  • Blijvend wit, zodat je jarenlang van je gebit geniet
  • In een korte sessie geplaatst, mét behoud van je natuurlijke tanden

Advies op maat? Onze Smile Consulentes ontvangen je graag.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?