Zó wordt flirten fun

Flirten hoeft het absoluut geen kwelling te zijn om de versiertoer op te gaan – integendeel!

Ben jij het type dat spontaan knalrode kaken krijgt bij het zien van een aantrekkelijke man of vrouw? Verdwijnt je kennis van het Nederlands dan plots he-le-maal, en kun je alleen nog in wartaal stamelen? Dan is flirten voor jou wellicht een hele opgave. Toch hoeft het absoluut geen kwelling te zijn om de versiertoer op te gaan – integendeel!

Wéten dat je er opperbest uitziet

Je bent uitgeslapen, je hebt een outfit aan die het beste in je naar boven haalt en er prijkt een stralende glimlach op je gezicht … Als je wéét dat je er goed uitziet, kom je meteen aantrekkelijker over! Zelfvertrouwen is namelijk een vicieuze cirkel, al kan die natuurlijk ook in de omgekeerde draaien: als je te weinig zelfvertrouwen hebt en dat ook uitstraalt, dalen je kansen op succes meteen zienderogen, waardoor je nóg meer gaat twijfelen aan jezelf.

Wie zich top wil voelen, investeert in zijn uiterlijk – door te gaan sporten of zijn glimlach te verzorgen. Veneers of facings helpen je als je je op flirterspad begeeft, want met een mooi gebit kun je je tanden bloot lachen zonder zorgen.

Over koetjes en kalfjes

‘Small talk’ en oogcontact zijn dé vertrekpunten om te flirten – en je kunt ze oefenen! Daag jezelf uit om een praatje te maken met mensen op straat of in de supermarkt, of snij een gesprek aan met een collega die je niet goed kent. Zo haal je jezelf uit je comfortzone, en daar pluk je dan weer de vruchten van als je oog in oog staat met iemand die je ziet zitten. Probeer altijd positief te blijven (zeuren is niet aantrekkelijk) en luchtige topics aan te snijden.

Heb je het gesprek met die knappe man of vrouw op gang gekregen? Zet meteen een limiet op de conversatietijd door van bij het begin te vermelden dat je nog ergens naartoe moet. Dat betekent minder stress voor jou (je weet dat er snel een einde komt aan jullie praatje) én het voert de druk op bij de tegenpartij. “Kom maar snel over de brug met dat telefoonnummer”: je hoeft het niet eens letterlijk te zeggen.

Een subtiele aanraking: moet kunnen?

Een innige omhelzing is natuurlijk uit den boze bij een eerste ontmoeting, maar kort je hand op de arm leggen van je gesprekspartner doet wonderen! Psychology Press publiceerde in 2007 namelijk een studie van Nicolas Guéguen waaruit bleek dat mannen die vrouwen om hun telefoonnummer vroegen, meer succes hadden als ze dat gebaar mee in strijd wierpen! Waar wacht je nog op?

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?