4 tips voor een perfecte gebitsverzorging

De verzorging van een perfect gebit vraagt een goede mondhygiëne. Een dagelijks volgehouden verzorgingsritueel en het gebruik van adequate verzorgingsmiddelen, is daarbij van cruciaal belang. Dergelijke basisverzorging geldt zowel voor wie de tanden liet bleken als voor diegene die voor facetten van GlamSmile kozen.
1

De keuze van uw tandenborstel

Gebruik een tandenborstel met een licht flexibele steel en een kleine borstelkop zodat u makkelijk alle delen van de mond kunt bereiken. Wie last heeft van gevoelig tandvlees kiest daarnaast beter voor een tandenborstel met zachte haren.

Vervang uw tandenborstel om de twee maanden door een nieuwe. Zoals in vele gezinnen staat ook uw tandenborstel wellicht in een glas in de badkamer, naast die van de andere gezinsleden. Het ziet er netjes uit maar op die manier wordt uw belangrijkste verzorgingsinstrument natuurlijk ook een broeihaard van microben.

Sommige tandenborstels zijn uitgerust met een tongschraper. Schraap na uw dagelijkse poetsbeurt met de schraper van achter naar voor over de tong. Zo vermijdt u een slecht ruikende adem.

Uiteraard bestaan er ook elektrische tandenborstels. Tandartsen raden deze graag aan maar vaak zijn ze minder praktisch in het gebruik dan een gewone tandenborstel die het altijd en overal doet, waar u ook gaat.

2

Hoe poetst u uw tanden het best?

Poets elke dag uw tanden minimum twee keer - ‘s morgens en ‘s avonds - gedurende minstens drie minuten. Nog beter is het om na elke maaltijd de tanden te poetsen. Maak kleine, op- en neergaande bewegingen van het tandvlees weg en zorg ervoor dat u alle tanden poetst, ook die helemaal achterin. Door zo te poetsen wordt ook de vorming van caries tegengegaan.

3

Tandsteen en slechte adem vermijden

Mondspoelingen: doen of niet?De dagelijkse poetsbeurten zijn de eerste en meest noodzakelijke stap naar een goede mondverzorging. Daarnaast zijn er nog hulpmiddelen die kunnen bijdragen tot een perfecte gebitsverzorging.

Gebruik elke dag flosdraad om de zones tussen de tanden waar de tandenborstel niet bij kan te reinigen. Dit helpt de vorming van tandsteen tegen te gaan.

Staan uw tanden enigszins uit elkaar, dan is het gebruik van een interdentale tandenborstel of rager aan te raden. Ragers moeten zeker om de twee weken vervangen worden om opstapeling van bacteriën te vermijden.

Het spreekt voor zich dat u dié tandpasta kiest die doet wat voor uw gebit belangrijk is: gevoelig tandvlees, wittere tanden, anti-tandplak, enz...

Als u last hebt van gevoelig tandvlees of halitose (slechte adem), spoel regelmatig de mond met mondwater. Omwille van de krachtig reinigende werking bewaart u mondwater altijd buiten het bereik van kinderen.

4

Op consultatie bij de tandarts

Breng jaarlijks een bezoek aan uw tandarts voor een algehele controle. Hij of zij onderzoekt uw gebit op caries, verwijdert eventuele tandplak en geeft desgewenst aanbevelingen voor een verdere perfecte verzorging van uw tanden of facetten.

Wil naast gezonde tanden ook graag een mooie stralende glimlach? Leg dan je afspraak vast voor gratis en vrijblijvend Smile Advies.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?