Communie- of lentefeest voor de boeg? Zo bereid je je voor!

Om je je lente- of communiefeest te helpen voorbereiden, vertellen we wat je wanneer precies moet regelen – ook om zelf stralend voor de dag te komen.

De communie- en lentefeesten komen er weer aan. Staat er dit jaar voor jouw oogappel ook zo’n feest op het programma? Dan lees je maar beter verder. Om je bij je voorbereidingen te helpen, vertellen we hier namelijk wat je wanneer precies moet regelenook om zélf stralend voor de dag te komen. Want er worden ongetwijfeld heel wat foto’s genomen op de bijzondere dag van zoon- of dochterlief, dus je wil er op je best uitzien. Volg even mee.

Een drietal maanden voor het lentefeest

Stap één is natuurlijk een datum prikken. En da’s meteen een hele opgave, want je familie is wellicht al even drukbezet als jij. Maak je evenwel geen zorgen: veel mensen plannen hun feesten rond dezelfde periode, dus je mag gerust wachten tot een paar weken na de communie. Zo heb je meer kans dat iedereen erbij kan zijn.

Next up: de locatie bepalen. Huur je een zaal of nodig je iedereen bij je thuis uit (op voorwaarde dat je voldoende plaats hebt, natuurlijk)? Er valt voor beide opties iets te zeggen. Een feestzaal is duurder, maar je hebt er minder werk mee. Thuis is het dan weer misschien gezelliger, maar in dat scenario moet je rekening houden met eventuele extra kosten, bijvoorbeeld voor entertainment zoals een springkasteel. Bovendien heb je als gastvrouw minder rust.

Stel een gastenlijst op en kies eventueel een thema voor het communie- of lentefeest. Laat je bijvoorbeeld inspireren door het lievelingsdier van je zoon of dochter, of door zijn of haar hobby’s.

Twee maanden voor het feest

Twee maanden voor het feest mag je beginnen denken aan een feestoutfit. Shoppen maar, en daarna kun je met een gerust hart foto’s laten maken. Zijn de communiefoto’s op tijd klaar, dan kunnen ze dienen voor de uitnodiging – en anders komen ze sowieso van pas als bedankje en aandenken achteraf.

Als je een speciaal communiekapsel wil voor je kind en/of voor jezelf, dan is het geen slecht idee om al eens een proefbeurt bij de kapper vast te leggen. Boek ook meteen een afspraak voor de dag van het feest zelf, zodat je je daar alvast geen zorgen meer over hoeft te maken.

Anderhalve maand voor het feest

Een mooi kapsel is één ding, maar soms loont het om ietsje verder te denken. Misschien is dit wel het ideale moment om je tanden onder handen te laten nemen, als je al langere tijd onzeker bent over je gebit? Een volledig GlamSmile-traject duurt ongeveer anderhalve maand. Als je er dus nu aan begint, ben je nog mooi op tijd klaar tegen het communie- of lentefeest van je zoon of dochter.

Samen met een Smile Consulente bespreek je jouw ideale glimlach. Misschien wil je je tanden witter laten maken, een beetje rechter zetten, de grootte aanpassen …? We maken een 2D-simulatie van al je wensen, zodat je perfect weet wat voor resultaat je mag verwachten. Ziet alles er prima uit? Dan nemen we een afdruk van je gebit en maken we porseleinen facetten op maat in onze labo. Die flinterdunne schildjes plaatsen we vervolgens op je bestaande gebit. We hoeven dus niet te vijlen of te schaven aan je tanden. Het hele plaatsingsproces is volkomen pijnloos en duurt maximaal twee uur.

Een week voor het feest

Het communie- of lentefeest van je oogappel komt nu wel héél dichtbij; spannend! Klaar voor de laatste loodjes? Trek naar de winkel om decoratie te kopen en maak een lijstje met eventuele andere benodigdheden die je iets korter tevoren moet gaan halen, zoals de hapjes. Veel succes, en vooral: geniet ervan!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?