Me-time: denk ook eens op de lange termijn

Zindert de winter nog na? Tijd voor me-time! Hier vind je inspiratie voor korte- én langetermijnacties waarmee je de lente energiek inzet.

Oef, de lente is in het land! Je haalt wellicht opgelucht adem nu je de zon weer frequenter op je snoet voelt en je je dikste truien terug in de kast kunt stoppen. Ook de eerste bloesems zijn een feest voor je zintuigen. Maar laat je niet vangen: de lange winter en de koude dagen hebben wel degelijk hun sporen nagelaten. Zeker als je regelmatig op de fiets sprong, hadden je huid en lippenwaarschijnlijk te lijden onder de koude wind, die enorm uitdrogend werkt. Misschien is het dus weleens tijd voor me-time? Een maskertje leggen en gaan wandelen: zo’n activiteiten zijn uiteraard een heerlijke opkikker. Maar wist je dat je eigenlijk nog veel méér kunt doen? Hier vind je inspiratie voor korte- én langetermijnacties waarmee je de lente energiek inzet!

Sporten geeft energie

Ook al is het in de winter nog extrawinstgevend om buiten te gaan sporten (door de koude verbrand je namelijk meer calorieën, want je lichaam moet harder werken om warm te blijven); de kans is groot dat je het op sportief vlak een beetje hebt laten afweten. Het was binnen ook zo gezellig! Neem terug een nieuwe start in de lente, want je krijgt er heel wat voor terug. Sportenkost inderdaad wel energie, maar je krijgt er ook energie van! Uren gaan hardlopen, hoeft zelfs niet: een blokje gaan wandelen en zo een frisse neus halen is ook heel waardevolle me-time. Ontspanning verzekerd!

Kom tot rust

Je staat er misschien niet bij stil, maar stress veroorzaakt huidveroudering, en soms zelfs huidklachten als acne en eczeem. Opnieuw is op tijd en stond ontspannen dus de boodschap! Maak je agenda leeg en leg je telefoon opzij om tot rust te komen (niet valsspelen!), want voor je het weet ben je jezelf weer verloren in de drukte van alledag.

Maskertje als ultieme me-time

We haalden het hierboven al aan: een maskertje leggen is inderdaad hét summum van me-time. Niets roept zo hard ‘niet storen’ als een dikke laag crème op je gezicht, natuurlijk. Maar weet je wat nog leuker is, en je nog bewuster doet omgaan met je eigen lichaam? Zelf een maskertje maken om je gelaat te voeden. Je kunt aan de slag gaan met avocado en honing, of met yoghurt en eiwit. Laat je volledig gaan!

Veneers: ook dat is zelfzorg

Jezelf verzorgen is méér dan alleen sporadische acties ondernemen waarvan het effect redelijk snel weer weg is (hoe deugddoend ze ook aanvoelden). Misschien is het daarnaast geen slecht idee om te investeren in “er goed uitzien op lange termijn”. Tanden hebben een enorme invloed op je uiterlijk. Je ziet er bijvoorbeeld jonger uit met een mooi gebit. Als je ontevreden bent over je tanden, zijn veneers dan ook het overwegen waard. Wil je komaf maken met kleine tanden, gele tanden, scheve tanden of een spleet tussen je tanden? Als je nu de eerste stap zet, ga je wellicht de zomer in met een stralende glimlach.

Sociaal contact maakt gelukkig

Onze laatste tip: plan voldoende tijd in voor familie en vrienden, want iedereen wordt blij van sociaal contact. Wist je dat veneers je ook bij deze tip onrechtstreeks helpen? Witte tanden geven je spontaan meer zelfvertrouwen en doen je vaker lachen. Als je vaker lacht, voel je je beter én nodig je anderen uit om jouw gezelschap op te zoeken. Win-win(-win)!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?