Een Hollywood-smile, hoe begin ik daaraan?

Ooit al gehoord van het beroep ‘Smile Consulent’? Wel, it’s a thing bij GlamSmile. Het Belgische bedrijf maakt porseleinen facings die je gewone glimlach omtoveren tot een stralende smile. Wat zijn facings? Doet dat pijn? En wat kost dat? Maaike Koets, Smile Consulente bij GlamSmile geeft tekst, uitleg ... en haar altijd stralende glimlach als we haar de vijf vaakst gestelde vragen voorleggen over porseleinen facings, facetten of veneers.

Vraag 1: “Wittere tanden zeggen mij wel wat. Uit welke tinten wit kan ik kiezen?”

Maaike: “Bijna iedereen kiest voor facings die de natuurlijke kleur van hun eigen tanden zo goed mogelijk benaderen, maar dan een paar tinten witter. Als je niet voor bleaching of whitening kiest, is er zeer veel mogelijk. We hebben facings in vijftig tinten wit zeggen we vaak al grappend, maar het is ook écht zo. Naast de kleur kun je trouwens ook de transparantie van de facings kiezen. Die bepaalt of de onderliggende kleur van je tanden nog een invloed zal hebben. Het is niet de tint wit maar eerder de vormgeving van de facings (wanneer deze te recht en te gelijk ontworpen worden) die ervoor zorgen dat ze onnatuurlijk over komen.”

Vraag 2: “Hoeveel facings heb ik nodig voor een stralende smile?”

Maaike: “Het is aangeraden om 10 facings onder- en bovenaan te plaatsen of minstens het aantal tanden dat je toont bij het lachen. Bij de meeste mensen is dat tussen 8 à 10 tanden per tandenboog. Vaak zijn 8 facings onderaan wel voldoende, omdat je 9e en 10e tand zich meestal in de curve van je glimlach verschuilen en dus minder zichtbaar zijn als je lacht.”

Vraag 3: “Hoe snel kan ik de facings hebben?”

Maaike: “Wij gaan als volgt te werk: eerst geven we gratis en vrijblijvend smile advies en pas daarna hoef je te beslissen of je ervoor wil gaan. Say yes to the facings? Dan kun je twee afspraken later al je facings hebben. Tijdens de eerste afspraak worden er afdrukken genomen en tijdens de tweede afspraak worden de op maat gemaakte facings geplaatst. Een weekje later volgt ook nog een controle afspraak, zodat jij én wij er zeker van zijn dat je facings perfect zitten.”

Vraag 4: “Worden de facings pijnloos geplaatst?”

Maaike: “Voor een goede hechting worden de tanden slechts oppervlakkig ruw gemaakt en het tandvlees wordt niet beschadigd. Een plaatsing is volkomen pijnloos, er hoeft dus ook geen verdoving gebruikt te worden. In tegenstelling tot de traditionele tand-per-tand-plaatsing van facings worden de GlamSmile facings bovendien in een tray geplaatst. Hierdoor neemt de plaatsing maar 1 uur in beslag. De plaatsing is dus snel, eenvoudig, en volkomen pijnloos. ”

Vraag 5: “Hoeveel zou een stralende glimlach mij kosten?”

Maaike: “De meest voorkomende vraag! Wij werken enkel met porseleinen facetten die een langere levensduur hebben dan de composieten laagjes op de tanden die veel tandartsen plaatsen. De voordelen van facetten uit porselein? Er zit geen slijtage op, ze verkleuren niet en gaan dus langer mee. Drie garanties die de composieten facings je niet kunnen geven. Op korte termijn zijn ze wel goedkoper, maar op lange termijn zijn ze dat zeker niet. Voor een correcte prijsofferte raad ik iedereen aan om op gratis en vrijblijvend smile advies te komen in onze studio.”

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?