Je witte tanden ‘in de verf zetten’ met de juiste… | GlamSmile

Je witte tanden ‘in de verf zetten’ met de juiste lippenstift

Onze tips om je witte tanden extra te doen stralen.

Ben je trots op je stralend witte tanden? Gelijk heb je! In de zomer staan ze sowieso meer in de spotlights omdat je dan meestal een bruiner tintje hebt, maar met lippenstift vestig je het hele jaar door de aandacht op je mooie gebit. Als je de juiste kleur kiest, tenminste! Dankzij onze tips vermijd je make-upflaters.

Helemaal in: matte lippen!

Het tijdperk van de glanzende of ‘glossy’ lippen lijkt stilaan op zijn einde te lopen. Zeker bij opvallende kleuren is een matte lippenstift de betere keuze om een schreeuwerig effect te vermijden. De ideale kleur is dan weer afhankelijk van onder meer …

  • het seizoen (in de zomer zijn lichte en frisse kleurtjes aangewezen, terwijl je in de winter gerust naar glamoureus dieprood mag grijpen),
  • je outfit,
  • maar natuurlijk ook je huidtype. Ben je gelig van ondertoon? Dan doen roze, oranje en lichte koraalkleuren je stralen. Wie een donkere huid heeft, creëert moeiteloos een toplook met rode tinten. Een bleke huid komt dan weer het best tot zijn recht in combinatie met felrood en subtiel paars.

Wist je trouwens dat koude tinten, zoals een bordeauxrood, je tanden er witter doen uitzien dan warmere tinten, zoals oranje-rood?

Lippenstift aanbrengen op een-twee-drie

Erger jij je dood aan het feit dat je maar één keer van je kop koffie hoeft te drinken of één hap van je broodje hoeft te nemen om al de helft van je lippenstift kwijt te raken? De manier waarop je je lippenstift aanbrengt, speelt een sleutelrol.

  1. Als je een primer aanbrengt, houdt je lippenstift langer en gaat hij niet in de lijntjes van je lippen zitten.
  2. Gebruik een lipliner om een mooie lijn te trekken.
  3. Kleur tot slot je lippen in met lippenstift.

Je lippen goed verzorgen

Lippenstift is genadeloos: het benadrukt elke kloof en zet loshangende velletjes extra in de verf. Je lippen moeten dus goed verzorgd zijn als je van je gestifte lippen een succes wil maken. Hydrateer door veel te drinken, maar ook door regelmatig lippenbalsem aan te brengen.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?