Lippenstift zet je witte tanden ‘in de verf’!

Met lippenstift vestig je aandacht op je mooie gebit. Als je de juiste kleur kiest, tenminste, én als je je lippenstift goed aanbrengt! Ontdek onze tips.

Ben je trots op je stralend witte tanden? Gelijk heb je! In de zomer staan ze sowieso meer in de schijnwerpers omdat je dan meestal een bruiner tintje hebt, maar met lippenstift vestig je het hele jaar door de aandacht op je mooie gebit. Als je de juiste kleur kiest, tenminste, én als je je lippenstift goed aanbrengt! Dankzij onze tips vermijd je make-upflaters.

Matte lippen zijn helemaal in

Het tijdperk van de glanzende of ‘glossy’ lippen lijkt stilaan op zijn einde te lopen. Zeker bij opvallende kleuren is een matte lippenstift de betere keuze om een schreeuwerig effect te vermijden. Matte lippenstift past bovendien bij iedereen; de enige voorwaarde is dat je lippen niet te droog zijn – al los je dat natuurlijk makkelijk op door hydraterende lippenbalsem te smeren voordat je je lippen stift. Let wel op dat je geen te glanzende balsem kiest, want dan verpest je natuurlijk het matte effect.

Rode lippenstift: niet je enige optie

Rode lippenstift is een tijdloze keuze, maar naast die klassieker heb je natuurlijk nog opties. De ideale kleur hangt af van onder meer

  • het seizoen (in de zomer zijn lichte en frisse kleurtjes aangewezen, terwijl je in de winter gerust naar glamoureus dieprood mag grijpen),
  • je outfit,
  • maar natuurlijk ook je huidtype. Ben je gelig van ondertoon? Dan doen roze, oranje en lichte koraalkleuren je stralen. Wie een donkere huid heeft, creëert dan weer moeiteloos een toplook met rode tinten. Een bleke huid komt tot slot het best tot zijn recht in combinatie met felrood en subtiel paars.

Wist je trouwens dat koude tinten, zoals een bordeauxrood, je tanden er witter doen uitzien dan warmere tinten, zoals oranje-rood?

Lippenstift aanbrengen op een-twee-drie

Erger jij je dood aan het feit dat je maar één keer van je kop koffie hoeft te drinken of één hap van je broodje hoeft te nemen om de helft van je lippenstift kwijt te raken? Begrijpelijk! Door je lippenstift zorgvuldig aan te brengen, zorg je ervoor dat hij langer blijft zitten. Enkele tips:

  1. Als je een primer gebruikt, houdt je lippenstift beter en gaat hij niet in de lijntjes van je lippen zitten.
  2. Gebruik een lipliner om een mooie lijn te trekken. Zo heeft je lippenstift iets om aan te hechten en komt de kleur beter tot z’n recht.
  3. Heb je veel fijne lijntjes naast je lippen? Breng dan een beetje concealer aan de buitenkant aan, zodat je lippenstift er niet in uitloopt.
  4. Kleur tot slot je lippen in met lippenstift. Je kunt rechtstreeks met je tube werken, maar ook met een lippenpenseel. Daarmee werk je niet alleen hygiënischer, maar ook nauwkeuriger. Bovendien doe je er goed aan om altijd van buiten (je mondhoeken) naar binnen (het midden van je lippen) te werken, omdat je anders de lijnen van je lippenstift naar beneden trekt en je geen ‘liftend effect’ creëert.

Je lippen goed verzorgen

Lippenstift maakt je look af en geeft je een frisse uitstraling, maar … het goedje is ook genadeloos: het benadrukt elke kloof en zet loshangende velletjes extra in de verf. Je lippen moeten dus goed verzorgd zijn als je van je gestifte lippen een succes wil maken. Hydrateer door veel te drinken, maar ook door regelmatig lippenbalsem aan te brengen en je lippen af en toe te scrubben. Zo blijven ze zacht en maak je meteen komaf met die losse velletjes!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?