Een prachtgebit maar droge lippen?

Ontdek hoe je jouw droge lippen het best verzorgt.

Ben jij van nature gezegend met een prachtgebit of heb je met een beetje hulp de perfecte tanden gekregen, maar heb je vaak last van droge lippen? Dan is het wauw-effect jammer genoeg meteen weg, want de aandacht gaat in dat geval niet naar je stralend witte tanden, maar wél naar de velletjes en kloven op je lippen. Zonde! Om de spotlights op je gebit te houden, moet je je lippen dus goed verzorgen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Hydrateren hydrateren hydrateren

Droge lippen steken bij de meeste mensen vaker de kop op in de winter dan in de zomer. De koude lucht buiten en de droge lucht binnen (door de verwarming die volop staat te blazen) dragen daar natuurlijk toe bij. Maar je lippen drogen ook harder uit omdat je in de winter minder dorst hebt en dus minder drinkt.

Schrale lippen ontstaan met andere woorden door een beperkte vochtopname. Waak er daarom over dat je voldoende drinkt. Fitnesstrackers laten je tegenwoordig weten wanneer je al te lang stilzit en nog eens moet bewegen, dus waarom zou je het alarm op je smartphone niet laten afgaan om je eraan te herinneren een tas groene thee of een fris glas water te drinken (zonder citroen)?

Experten zoals de artsen van het UZ Leuven raden aan om minstens anderhalve liter water per dag te drinken.[1] Dan is het een kwestie van niet te wachten tot je dorst hebt, maar om altijd een flesje water bij te hebben onderweg en altijd een gevuld glas op je bureau te hebben staan. En wat dacht je van een luchtbevochtiger in de woon- of slaapkamer?

Geef droge lippen een duwtje in de rug

Smeer je je huid regelmatig in met bodymelk? Dan ben je alvast goed bezig! Maar vergeet je lippen niet: hou ze soepel met lippenbalsem. Er bestaan bovendien balsems met een kleurtje, waarmee je twee vliegen in één klap slaat.

Koop meteen een paar tubetjes, zodat je op elk moment kunt smeren. Stop een tube in je handtas, leg er eentje naast je computer op het werk, op je nachtkastje, … ’s Nachts mag je trouwens gerust een extra laagje smeren: het hindert dan toch niet en het kan goed intrekken. Zonnebloemolie of boter werken eventueel ook, maar je lippen gaan er wel héél erg van glanzen.

Vergeet tot slot je lippen te beschermen tegen uv-straling. Een lippenbalsem met SPF 30 is echt geen overbodige luxe op zonnige dagen – en die zijn er zeker niet alleen in de zomer!

Niet pulken of likken …

Het is enorm verleidelijk om te beginnen prutsen aan de velletjes aan je lippen, maar probeer toch aan de drang te weerstaan, want zo maak je het probleem erger. Ook likken aan je lippen droogt ze alleen maar meer uit. Schenk liever een theetje uit als je de aandrang voelt opkomen. Santé!


[1] Bron: https://www.uzleuven.be/nl/endocrinologie/voeding-en-dieet/hoeveel-water-moet-je-dag-drinken

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?