Kiezen voor implantaten, kronen, bleachen, …? | GlamSmile

Kiezen voor implantaten, kronen, bleachen, …?

Iedereen is anders. Ook je gebit vraagt om maatwerk. Als je tanden niet mooi recht staan of een ander defectje vertonen, moet je dus een oplossing zoeken die het beste werkt voor jouw mond. Lees verder en ontdek de belangrijkste voor- en nadelen van alle behandelingen.

Van bleaching tot veneers: alle oplossingen op een rijtje

Witte tanden dankzij een bleaching

De minst ingrijpende behandeling? Da’s je tanden bleken, ook wel bleaching of whitening genoemd. Een bleaching is een dieptereiniging van het glazuur, waarbij verkleuringen in het glazuur van je tanden ongedaan worden gemaakt. Deze behandeling is ideaal als je tanden een mooie vorm hebben, maar verkleurd zijn door te roken of door veel koffie of wijn te drinken. Jammer genoeg maakt een bleaching je tanden niet witter als ze van nature grauw zijn, als je vulling zichtbaar is of bij andere ‘intrinsieke verkleuringen’ (verkleuringen binnen in de tand). Bovendien zul je je tanden regelmatig moeten laten bleken om het resultaat te behouden.

Kronen en bruggen

Een kroon is een kapje van porselein of zirconium dat over een afgebroken of afgeslepen tand past. Een brug is een combinatie van minstens drie kronen ter vervanging van een of meer tanden. Hij wordt vastgemaakt aan de naburige tanden.

Kronen of bruggen kunnen zinvol zijn …

  • Bij tandbederf
  • Bij een of meerdere slecht gevormde tanden
  • Om een breuk te voorkomen bij een grote vulling of een wortelkanaalbehandeling
  • Om scheefgroeien tegen te gaan
  • Bij het ontbreken van een of meerdere tanden

Tandartsen bevelen een kroon of brug dus aan als functionele ingreep. Gelukkig is er ook aandacht voor de esthetische kant van de zaak: specialisten in esthetische tandheelkunde ontfermen zich namelijk ook over het uitzicht van jouw kroon of kronen.

Tandimplantaten

Een tandimplantaat is een schroef die in je kaakbeen wordt bevestigd met een kroon op. Je krijgt als het ware een volledige nieuwe tand, maar dan met een schroefje in plaats van een wortel. Je kunt zowel één tand als een hele tandloze kaak laten vervangen door implantaten, al spreken we dan natuurlijk van een ingrijpende operatie. Implantaten zijn niet aangewezen bij jongeren (-18).

Facetten

Facetten of facings zijn een verrassend eenvoudige oplossing voor verschillende problemen. De ultradunne, porseleinen GlamSmile veneers worden op maat van jouw gebit gemaakt en in één afspraak op je bestaande tanden gekleefd. Ideaal als je tanden wat scheef staan of ze geen mooie kleur hebben, bijvoorbeeld. Met facetten verhelp je spleetjes, verkleuringen, gebroken tanden, scheve tanden, te kleine tanden, … Bovendien ziet het resultaat er erg natuurlijk uit.

Benieuwd of GlamSmile facetten iets voor jou kunnen zijn? GlamSmile biedt Gratis en Vrijblijvend Smile Advies. Boek hier een afspraak.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?