Gebroken tanden herstellen? Komaf maken met verkleurde of… | GlamSmile

Gebroken tanden herstellen? Komaf maken met verkleurde of scheve tanden?

Porseleinen facetten kunnen je tand herstellen en de kleur aanpassen, maar evengoed de vorm én de positie van je gebit corrigeren. Lees er alles over.
DSC 2334 copy

Een trapladdertje met gladde treden, een stoep die hoger is dan ze leek, of een voorwerp dat toch minder ‘knabbelbaar’ uitvalt dan gedacht: een gebroken tand is echt geen ver-van-mijn-bedshow. Om je tand of tanden te herstellen, heb je gelukkig wel wat opties, waaronder facings. Die zijn bovendien ideaal om (misschien wel in één klap) komaf te maken met verkleurde of scheve tanden. We maken deze flinterdunne schildjes op maat en bevestigen ze tegen de voorzijde van je tanden.

Tanden herstellen … als de schade meevalt

Brak er maar een klein stukje tand af? Dan hoef je niet na te denken over kronen of implantaten, maar kun je een dun porseleinen schildje boven op je beschadigde tand laten plaatsen. Het voordeel van zo’n facing is niet alleen dat je gebit in een mum van tijd weer compleet is, maar ook dat je de kleur van je schildje kunt afstemmen op de kleur van je andere tanden voor een heel natuurlijk resultaat. Een afgebroken tand heeft namelijk de neiging om te verkleuren, zodat die imperfectie nog meer in het oog springt wanneer je lacht. Ons advies is wel om voor een mooi resultaat minimum met zes porseleinen schildjes te werken.

Facings: méér dan witte tanden

Porseleinen facetten kunnen dus je tand herstellen en de kleur aanpassen, maar evengoed de vorm én de positie van je tanden corrigeren. Veneers doen dus veel meer dan een gewone whitening of bleaching. Met die laatste behandeling kun je enkel de kleur van je tanden veranderen, maar alleen in het geval van extrinsieke verkleuringen én je kunt nooit witter gaan dan je oorspronkelijke kleur.

Persoonlijk Smile Advies

Kom gerust eens langs voor vrijblijvend advies. Tijdens het eerste bezoek aan GlamSmile bespreek je met de Smile Consulente wat je wensen zijn en ontvang je jouw eigen Smile-dossier. Als je besluit om ervoor te gaan, kunnen we jouw persoonlijke porseleinen facetten vier weken later al plaatsen. Dan teken je voor:

De plaatsing duurt per tandenboog bovendien slechts één uur. Je merkt het: het kost weinig moeite om naar huis te gaan met een stralend witte glimlach!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?