Afgebroken tand herstellen zonder kleurverschil? Het kan!

Een trapladdertje met gladde treden, een stoep die hoger is dan ze leek of een voorwerp dat toch minder ‘knabbelbaar’ uitvalt dan gedacht – en hop, er is een stukje van je tand afgebroken. Om je afgebroken tand te herstellen zijn er gelukkig wel wat opties, waaronder facings.

DSC 2334 copy

Wat te doen als er een stukje tand afbreekt?

Een van de mogelijkheden is je afgebroken tand opbouwen met composiet. Een beetje zoals je een gaatje laat vullen bij de tandarts. De nadelen? Composiet verkleurt snel en het materiaal raakt makkelijk beschadigd. Niet ideaal dus als je nog lang met een mooi gebit wil pronken. Over naar de tweede optie: porseleinen facings.

Afgebroken tand herstellen met facings

Is er maar een klein stukje van je tand afgebroken? Dan kun je een dun porseleinen schildje tegen de voorzijde van je beschadigde tand laten plaatsen. Het voordeel van zo’n facing is niet alleen dat je gebit in een mum van tijd weer compleet is, maar ook dat je de kleur van het schildje kunt afstemmen op de kleur van je andere tanden voor een heel natuurlijk resultaat. Een afgebroken tand heeft namelijk de neiging om te verkleuren, zodat die imperfectie nog meer in het oog springt wanneer je lacht. Ons advies is wel om met minstens zes porseleinen schildjes te werken voor het mooiste resultaat.

Ook geschikt voor verkleurde of scheve tanden

Met facings kun je je afgebroken tand herstellen en de kleur aanpassen, maar evengoed de vorm én de positie van je gebit corrigeren. Het is dus de ideale manier om in één klap komaf te maken met verkleurde of scheve tanden. Bovendien doen facings of veneers veel meer dan een gewone whitening of bleaching. Met die laatste behandeling ga je namelijk alleen extrinsieke verkleuringen te lijf én kun je nooit witter gaan dan je oorspronkelijke kleur.

Persoonlijk Smile Advies

Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek waarin we jouw wensen bespreken. Als je besluit om ervoor te gaan, kunnen we je porseleinen facetten vier weken later al plaatsen. Dan heb je:

De plaatsing duurt per tandenboog trouwens maar één uur. Je merkt het: het kost weinig moeite om naar huis te gaan met een stralend witte glimlach!

Maak snel een afspraak voor persoonlijk advies.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?