Mooie foto’s maken op reis

Nagenieten van je tripje of vrienden jaloers maken? Ontdek onze tips om mooie foto’s te maken, zodat dat vakantiegevoel extra lang blijft nazinderen.

Of je jezelf nu het liefst horizontaal parkeert op een strandstoel om er de hele dag naar het ruisen van de golven te luisteren, of dapper de stapschoenen aanschiet om die buitenlandse bergen te veroveren: op reis gaan is pure ontspanning. Dreig je bij je thuiskomst meteen weer in de drukte van alledag te verdwijnen, waardoor er van opgeladen batterijen algauw geen sprake meer is? Mooie foto’s maken op reis is dé remedie om voldoende na te genieten. Bovendien is een reisalbum super om aan vrienden en familie te laten zien waar je geweest bent. Geen idee hoe je toffe reisfoto’s moet nemen waar je zelf op staat? Ontdek onze selfietips!

Geen flits nodig om mooie foto’s te maken

Terwijl je op een rots klautert (adembenemend uitzicht, here we come) of tot aan je knieën in rondspattend zeewater staat, heb je meestal geen peperduur en loodzwaar fototoestel om je nek hangen. En dat hoeft ook helemaal niet! Met je smartphone neem je tegenwoordig fantastische reisfoto’s. Aan de camera-instellingen valt dan niet zoveel te veranderen, maar wat wél echt cruciaal is: zet je flits uit. Door die lichtflash ga je er bleek en moe uitzien, en eindig je gegarandeerd met rode ogen op de foto. Toegegeven, je gebit wordt zo wel meteen spierwit, maar er zijn betere manieren om helderwitte tanden te krijgen!

Met hulpmiddeltjes kom je een heel eind

Een selfie nemen is soms een heel gedoe. Werp je schaamte overboord – niemand kent je op reis! – en gebruik een selfiestick om meer van je omgeving op de gevoelige plaat vast te leggen. Frontale foto’s zijn over het algemeen iets minder flatterend dan een foto waarbij je van opzij in de camera kijkt of je gezicht lichtjes kantelt. Probeer verschillende hoeken uit, en experimenteer met een brede glimlach of misschien een wat ernstigere snoet. En wat dacht je van een subtiele touch met lippenstift om er nóg wat fleuriger uit te zien? Ook een timer is handig, want zo krijg je tijd om een toffe pose aan te nemen en hoef je je smartphone niet zelf vast te houden.

Licht is je beste vriend

Het juiste licht doet wonderen. Neem je reisfoto’s daarom bij voorkeur overdag. Maar ook de periode net voor de zonsondergang of net na de zonsopgang – ook wel ‘het gouden uur’ genoemd – levert vaak prachtbeelden op. In een lange strandjurk flaneren terwijl de hemel roospaars kleurt? Check. Bij het nemen van zo’n kiekjes is geduld jouw beste vriend: wees niet te snel tevreden en probeer gerust eens verschillende houdingen en achtergronden uit. Tip: ga voor je op reis vertrekt eens spieken op Instagram of Pinterest. Je doet er vast inspiratie op voor fotogenieke locaties!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?