De mooiste reisfoto's maken | GlamSmile

De mooiste reisfoto's maken

Op reis gaan is natuurlijk pure ontspanning, maar om te vermijden dat je bij thuiskomst meteen weer in de drukte van alledag verdwijnt, moet je erover waken om de weken en zelfs maanden na je vakantie voldoende na te genieten. Je kunt daarvoor op je herinneringen vertrouwen, maar foto’s helpen je een handje. Bovendien is een reisalbum super om aan vrienden en familie te laten zien waar je geweest bent. Nodig ze uit en maak er een leuke avond van! Geen idee hoe je toffe reisfoto’s moet nemen waar je zelf op staat? Ontdek onze tips om de mooiste selfies te nemen op vakantie.

Die flits is nergens voor nodig

Terwijl je een rots op klautert (adembenemend uitzicht, here we come) of tot aan je knieën in rondspattend zeewater staat, heb je meestal geen peperduur en loodzwaar fototoestel om je nek hangen. En dat hoeft ook helemaal niet! Met je smartphone neem je tegenwoordig fantastische reisfoto’s. Aan de camera-instellingen valt dan niet zoveel te veranderen, maar wat wél echt cruciaal is: zet je flits uit! Door die lichtflash ga je er bleek en moe uitzien en eindig je gegarandeerd met rode ogen op de foto. Toegegeven, je gebit wordt zo wel meteen spierwit, maar er zijn andere en betere manieren om helderwitte tanden te krijgen!

Met hulpmiddeltjes kom je een heel eind

Een selfie nemen is soms een heel gedoe. Werp je schaamte overboord – niemand kent je op reis! – en maak gebruik van een selfiestick om meer van je omgeving op de gevoelige plaat vast te leggen. Ook een timer is handig, want zo krijg je tijd om een toffe pose aan te nemen én hoef je je smartphone niet zelf vast te houden.

Licht is je beste vriend

Het juiste licht doet wonderen. Neem je reisfoto’s daarom bij voorkeur overdag. Maar ook de periode net voor de zonsondergang of net na de zonsopgang – ook wel ‘het gouden uur’ genoemd – leveren vaak prachtbeelden op. In een lange strandjurk flaneren terwijl de hemel roospaars kleurt? Check. Bij het nemen van zulke vakantiekiekjes is geduld jouw beste vriend: wees niet te snel tevreden en probeer gerust eens verschillende houdingen en achtergronden uit. Tip: ga voor je op reis vertrekt eens spieken op Instagram of Pinterest. Je doet er vast inspiratie op voor fotogenieke locaties!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?