Een diasteem, wat is dat? | GlamSmile

Een diasteem, wat is dat?

Sommige mensen hebben vrede met het spleetje tussen hun tanden, anderen willen er koste wat kost vanaf. Behoor jij tot de tweede groep? Lees dan snel verder!

Een diasteem is een spleetje tussen de tanden. Heel wat Hollywood - en andere sterren lopen ermee rond: denk aan Madonna, Lara Stone, Seal en Arnold Schwarzenegger. Behoor jij ook tot dat rijtje? Misschien heb je vrede met het spleetje tussen je tanden en hoef je niet verder te lezen (tenzij je toch benieuwd bent naar de mogelijke oorzaken). Maar wie er liever vanaf wil, doet er zeker goed aan om de rest van dit artikel te ontdekken!

Hoe ontstaat een diasteem?

Een diasteem heeft verschillende mogelijke oorzaken. Een aantal ervan zijn:

  • ontbrekende tanden, waardoor de rest opschuift en er spleten ontstaan
  • te kleine tanden die je mond niet voldoende ‘vullen’, opnieuw met spleten of diastema tot gevolg
  • duimzuigen: deze slechte gewoonte duwt je tanden niet alleen scheef, maar kan ook een diasteem veroorzaken
  • een foute tongpositie: sommige mensen duwen met hun tong tegen hun tanden wanneer ze slikken en dwingen zo op de lange termijn hun tanden uit elkaar

Beugel: meest bekende oplossing

Bij een oplossing voor een spleetje tussen je tanden denk je wellicht meteen aan een blokjesbeugel. Maar het duurt heel lang vooraleer je daarmee het diasteem verholpen hebt, en het is niet altijd even handig. Als volwassene wil je bijvoorbeeld misschien niet met zo’n beugel een presentatie geven of klanten gaan bezoeken.

Gelukkig zijn er ook alternatieven! Onze onzichtbare beugel bijvoorbeeld, voor mensen vanaf zestien jaar. Deze oplossing bestaat uit een op maat gemaakt schildje van kunsthars dat je over je tanden schuift. Je kunt het makkelijk uitnemen om te eten en je ziet er helemaal niets van. Om de twee weken heb je nieuwe schildjes nodig, en de behandeling duurt ongeveer een jaar. Wil je sneller resultaat, of is er wel meer aan je gebit dat je graag onder handen zou nemen? Dan kies je beter voor veneers.

Veneers: meteen verlost van diasteem

Veneers zijn een geschikte oplossing als je diasteem niet meer dan drie millimeter breed is. Deze op maat gemaakte schildjes kun je bestellen in een kleur naar keuze: van natuurlijk wit tot helderwit. Bovendien kun je er niet alleen het spleetje tussen je tanden mee wegwerken en de kleur kiezen, maar bijvoorbeeld evengoed de grootte en vorm van je tanden aanpassen!

Benieuwd hoe jij eruit zou zien met veneers? Onze Smile Consulentes bespreken alle mogelijkheden graag met je.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?