Hoe wit maak je je witte tanden?

Hoe wit je je tanden moet laten maken? Het antwoord hangt niet alleen af van persoonlijke smaak, maar ook van de methode die je kiest. Een woordje uitleg.

Komaf maken met gele of grijze tanden is – hoe kan het ook anders – enorm goed voor je zelfvertrouwen. Maar hoe wit je je tanden nu eigenlijk moet laten maken, is een belangrijke overweging voordat je je laat behandelen. Het antwoord hangt niet alleen af van je persoonlijke smaak (wil je een Hollywoodsmile of een natuurlijke glimlach?), maar ook van de methode die je kiest. Een woordje uitleg.

Veneers of bleachen: een wereld van verschil

Het begint allemaal bij de methode die je laat toepassen. Hoe maak je je tanden witter? Een eerste optie is whitening of bleaching, een dieptereiniging van je glazuur. Hoe wit je tanden daarmee worden hangt af van het type verkleuring waarmee je kampt én de kleur en dikte van je dentine of tandbeen. Tandverkleuringen vallen uiteen in extrinsieke en intrinsieke varianten. Bij die laatste vorm (verkleuringen aan de binnenkant van de tand) heeft het geen zin om je tanden te laten bleken. Bovendien kun je met bleaching sowieso nooit wittere tanden krijgen dan je eigen kleur. Opteer je daarentegen voor veneers, dan kun je zo wit gaan als je wil. Bovendien is het mogelijk om in een klap de vorm en positie van je tanden te laten corrigeren.

Natuurlijk witte tanden? Yes, please

Zelf je kleur wit kiezen bij veneers? Je leest het goed! De meeste mensen kiezen een kleur die het uitzicht van hun eigen tanden zo goed mogelijk benadert – gewoon enkele tinten witter dus. Bovendien kun je je veneers meer of minder transparant laten maken, zodat de onderliggende kleur van je eigen tanden doorschemert. Je hoeft echter geen schrik te hebben voor een onnatuurlijk resultaat, zelfs bij heel witte tanden. Het is namelijk vooral de vorm van je facings die bepaalt of het effect natuurlijk is of niet. Je tanden mogen met andere woorden niet té recht of té gelijk zijn.

Witte tanden houden, ook na de behandeling

Zijn je tanden helemaal naar wens? Dan wil je ze natuurlijk zo houden. Dat doe je door etenswaren en dranken te vermijden die tandverkleuring in de hand werken. Denk aan rode wijn, koffie en zwarte thee. Ook door niet te roken en goed te poetsen gaan je facings lang mee (gemiddeld tien jaar).

Nog altijd geen idee welke tint wit het beste bij jou past? Onze Smile Consulentes helpen je graag met advies op maat!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?