Gekleurde tanden? Zo geraak je ervan af | GlamSmile

Gekleurde tanden? Zo geraak je ervan af

De kleur van je haar veranderen is zo geregeld. In de zomer aarzel je dan misschien ook niet om de zon een handje te helpen met die ‘sunbleached’ look. Maar wat met de kleur van je tanden? Er aandacht aan besteden door goed te poetsen en te spoelen na het eten helpt allemaal niets als je tanden van binnenuit verkleurd zijn, bijvoorbeeld door antibioticagebruik of door de erfelijk bepaalde kleur van je dentine (dit is de laag onder je glazuur, en die is zichtbaar aangezien glazuur transparant is). Bestaat er dan geen enkele oplossing voor gekleurde tanden? Toch wel! GlamSmile-veneers helpen je in alle omstandigheden weer aan stralend witte tanden.

Het zit (niet altijd) vanbinnen

Niet alle verkleuringen zijn intrinsiek of komen van binnenuit. Verkleuringen door koffie, thee, rode wijn of roken zijn extrinsiek en bevinden zich dus aan de buitenzijde van de tand. Dit type verkleuringen kun je in principe aanpakken met bleachen. Maar, voor je je naar de winkel rept voor een tandenbleekkit, weet dat bleken weinig effect sorteert (zeker als je niet meer voldoende glazuur hebt) en het resultaat nooit permanent is.

Blijvend resultaat, helemaal op maat

Een oplossing die wél blijvend is en die wél voor elk type verkleuring een uitweg biedt, zijn facings. Facings of veneers zijn dunne, porseleinen, op maat gemaakte schildjes, die vlot en compleet pijnloos op de voorkant van je bestaande (gele of grijze) tanden worden geplaatst. De kleur en vorm van je nieuwe tanden kies je helemaal zelf.

Nooit meer terug naar gekleurde tanden?

Facings bezorgen je onmiddellijk een prachtig resultaat, maar je moet er wel goed zorg voor dragen.

  • Poets je gebit minstens twee keer per dag gedurende vijf minuten en flos een keer per dag.
  • Vermijd tandpasta met ruwe korrel, omdat die te hard schuurt.
  • Bijt niet op niet-eetbare voorwerpen. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend … tot je in de verleiding komt om een flesje openen te maken met je tanden, op je nagels te bijten of op een balpen te knabbelen. Niet doen, dus!

Wil je graag meer weten over facings om je gele of grijze tanden te verbergen? Vraag gratis Smile Advies aan.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?