Je hebt een stuk tand afgebroken. Wat nu ? | GlamSmile

Je hebt een stuk tand afgebroken. Wat nu ?

Stel je even voor: het is een aangename zonnige dag en jij loopt op je gemakje naar het werk, nietsvermoedend. Want een uitstekende tegel staat op het punt een stokje te steken voor je fijne dag. Je maakt een ongelukkige val en komt plat op je gezicht terecht. Alsof dat allemaal nog niet gênant genoeg is, merk je al snel dat je gave gebit niet onbeschadigd uit de val gekomen is. Je hebt een stuk tand afgebroken! Wat nu?!

Keep calm and call a dentist. Eens je van de schrik bekomen bent, is het allerbelangrijkste dat je het afgebroken stukje tand terugvindt en bewaart. Doe dit niet zomaar in een papieren zakdoek, maar in een vochtige omgeving. De beste manier is om de tand in een glas melk te bewaren. Is dat niet voorhanden dan kan je hem ook aan de binnenkant van je wang tijdelijk bijhouden.

Rep je nu zo snel mogelijk naar een tandarts en vergeet je dierbare stukje tand niet. De tandarts zal dan bekijken hoe hij de situatie kan rechtzetten. Ben je er vlug bij dan kan de tand misschien wel verlijmd worden. Maar je bent te laat of je hebt het afgebroken stuk niet teruggevonden. Ook dan hoef je niet te treuren. Er bestaan nog heel wat mogelijkheden om je kapotte tand te herstellen.

En daar kan GlamSmile je bij helpen. Onze tandenexperts hebben immers een snelle en pijnloze veneermethode ontwikkeld om je in geen tijd van al je tandprobleempjes te verlossen. Veneers zijn zeer dunne schildjes die bovenop je tanden geplaatst worden en zo alle imperfectheden verbergen. Ze worden uit puur porselein vervaardigd en bezorgen je opnieuw een gaaf en wit gebit.

Het gebeurt immers vaak dat een afgebroken tand verkleurt en zo nog meer opvalt als je lacht, praat of eet. Met veneers krijg je dus niet alleen terug een volwaardige tand, hij blijft ook permanent wit door het hoogwaardige porselein.

Geen paniek dus als je een tand breekt. GlamSmile zorgt ervoor dat je in geen tijd weer lachend de straat uitloopt. Contacteer ons voor meer informatie of een afspraak.

GRATIS
SMILE ADVIES
PIJNLOZE BEHANDELING
IN SLECHTS 1 UUR
GEPATENTEERD PORSELEIN
VAN TOPKWALITEIT
Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?