Je tanden bleken? Met deze trucjes pas je beter op!

Ontevreden over de kleur van je gebit? Er bestaan een heleboel verschillende manieren voor om je tanden te bleken, maar ze zijn niet allemaal zonder risico …

Het lijkt misschien maar een detail, maar met stralend witte tanden zie je er ontegensprekelijk frisser en beter uit. De natuur een handje helpen? Dat kan door je tanden te bleken. Er bestaan een heleboel verschillende manieren voor, maar die zijn jammer genoeg niet allemaal zonder risico. Volg even mee …

Tanden witten met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Om te beginnen zijn er tal van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes beschikbaar om je tanden mee te bleken. Sommige zijn betrekkelijk onschuldig, maar andere probeer je beter niet zelf uit.

  • Kom bijvoorbeeld niet in de verleiding om je tanden te bleken met bakpoeder. Het goedje heeft een schurend effect en zou daarom de tanden weer wit kunnen krijgen. Maar in praktijk schuurt het (ook) een laagje glazuur weg, wat tot gevoelige tanden leidt. Niet aan te raden dus.
  • Je tanden bleken met citroensap? Slecht idee! Het zuur van het citroensap is – opnieuw – extreem slecht voor je glazuur. Het toplaagje verdwijnt, met tandgevoeligheid tot gevolg.
  • Je tanden schuren met gepureerde aardbeien of een bananenschil kan dan weer geen kwaad, maar het heeft ook geen effect.
  • Tot slot is er heel wat te doen rond tanden bleken met houtskool. Actieve kool werkt absorberend en zou daardoor oppervlakkige vlekken op je tanden wegwerken (en komaf maken met een slechte adem). Maar de kans is groot dat er wat van het zwarte poeder achter oneffenheden op je tanden blijft hangen, waardoor je natuurlijk het tegenovergestelde van een wit gebit bereikt.

Whitening pens of strips: weinig effect

Je tanden bleken met whitening pens of strips dan maar? Die eerste smeren eigenlijk gewoon een wit laagje over je tanden – met een soort Tipp-Ex-effect tot gevolg – en geven dus nooit een blijvend resultaat. Strips op hun beurt mogen maar een beperkt percentage waterstofperoxide bevatten, waardoor ze weinig effect sorteren en ze ook geen betrouwbare bondgenoot zijn in de strijd tegen gele tanden.

Je tanden laten bleachen door de tandarts

Verder heb je er vast al eens aan gedacht om je tanden te laten bleachen bij de tandarts. Voor je halsoverkop een afspraak maakt, moet je weten dat ook deze techniek je geen permanent witte tanden bezorgt.

Facings: veilig én blijvend

Liever een methode die zowel doeltreffend en veilig als blijvend is? Dan zijn facings precies wat je zoekt. Veneersworden namelijk gewoon voor je bestaande tanden geplaatst – je gebit hoeft met andere woorden niet afgevijld te worden – en ze blijven lang wit. De vorm, kleur en positie kunnen bovendien aangepast worden.

Interesse? Onze Smile-consulentesmaken je graag wegwijs in de mogelijkheden!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?