Nagelbijten: dit zijn de gevolgen voor je gebit

Betrap jij jezelf regelmatig op nagelbijten? Deze hardnekkige gewoonte heeft helaas heel wat negatieve gevolgen voor je gebit. Lees er snel meer over.

1. Je brengt ongewenste bacteriën in je mond

Denk eens aan alles wat je op een dag met je handen aanraakt. Het is dan ook geen verrassing dat je nagels een broeihaard van bacteriën zijn. Door op je nagels te bijten, breng je de bacteriën die zich eronder verstoppen in je mond. Dat kan tot infecties en een slechte adem leiden. In het ergste geval kun je zelfs last krijgen van halitose: een voortdurend slechte adem.

2. Nagelbijten leidt tot slijtage van je tanden

Nagelbijten doet je tanden sneller slijten, waardoor ze korter kunnen worden. Ook je glazuur wordt geleidelijk aangetast. Als je het zover laat komen dat je glazuur volledig verdwenen is, komt het onderliggende tandbeen bloot te liggen. Het gevolg? Gevoelige tanden, bijvoorbeeld bij een lekker koud ijsje of een kop dampende thee. Geen pretje dus! Tot slot riskeer je door op je nagels te bijten ook dat er stukjes van je tanden afbreken.

3. Het vertraagt je orthodontiebehandeling

Ben je bezig met een orthodontiebehandeling? Nagelbijten kan ervoor zorgen dat de wortels van je tanden korter en zwakker worden. Je remt het effect van de behandeling af, waardoor die langer zal duren. Is je behandeling afgerond en kreeg je een retainer om je tanden op hun plek te houden? Ook dan bijt je beter niet op je nagels, want het draadje zal sneller loskomen.

Heb je last van afgesleten of afgebroken tanden door op je nagels te bijten? Of ben je om een ander reden niet honderd procent tevreden met je gebit? Facings of veneers bieden een duurzame oplossing. Kom gerust eens langs voor advies.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?