Wat zijn de oorzaken van gevoelige tanden? | GlamSmile

Wat zijn de oorzaken van gevoelige tanden?

Het drinken of eten van koude, warme of heel zoete dingen bezorgt je steevast de kriebels? Gevoelige tanden kunnen erg vervelend zijn. Naar schatting heeft ongeveer de helft van de Belgische bevolking er last van. Je bent dus niet alleen!

Tanden worden gevoelig wanneer je tandglazuur niet meer zo sterk is. Hierdoor komt het onderliggend tandbeen (of dentine) geleidelijk aan bloot te liggen. Tandglazuur is een laag dat het tandbeen beschermt en dat eens beschadigd, onherstelbaar is.

Ontdek hier de oorzaken voor gevoelige tanden:

1

Tandenknarsen

’s Nachts tandenknarsen kan er ook voor zorgen dat het tandbeen bloot komt te liggen. Ook wanneer je heel vaak je tanden op elkaar klemt kan je tandbeen schade oplopen. Om de schade te beperken laat je dit best zo snel mogelijk bij je tandarts behandelen.

2

Gingivitis

Gingivitis of ontstoken verzwakt tandvlees maakt je tanden ook een pak gevoeliger. Ook hier is ontbloot tandbeen de boosdoener.

3

Terugtrekkend tandvlees

Doordat bij terugtrekkend tandvlees het tandbeen rondom een tand wordt blootgelegd treed er gevoeligheid op.

4

Cariës of gaatjes

En dan is er ook nog het klassieke gaatje in de tand. Is het probleem van gevoeligheid vrij recent, dan kan het zijn dat je een gaatje in je tand hebt. Laat je gebit eens grondig controleren bij de tandarts. Nadat die je gaatjes gestopt heeft, zal het probleem hoogstwaarschijnlijk van de baan zijn.

Is je probleem van gevoelige tanden echter niet zo eenvoudig op te lossen dan kan je ook vertrouwen op porseleinen veneers. Die bieden een permanente oplossing voor gevoelige tanden. Veneers vormen immers een extra laag bescherming van je tandbeen waardoor ze het probleem van gevoelige tanden volledig oplossen.

Wil je hierover graag meer weten? Stel uw vraag aan onze Smile Consulente.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?