Facings plaatsen: is dat pijnlijk?

Onze veneers zijn zo dun dat we je natuurlijke tanden niet hoeven bij te slijpen, dus je voelt niets van de plaatsing. Laat je geruststellen door dit artikel!

Als er iets aan je gebit moet gebeuren, bereid je je meestal voor op een portie pijn. Denk maar aan je ervaringen met onder meer een tand laten trekken of een gaatje laten vullen. Zelfs iets onschuldigs als tanden bleachen kan tijdelijk gevoeligheid veroorzaken, waardoor bijvoorbeeld koude dranken drinken pijn doet. En hoe zit het eigenlijk als je facings laat plaatsen? Daarvoor hoef je nu eens helemaal niet bang te zijn, want je zult er niets van voelen en hebt geen verdoving nodig! Hier vertellen we je waarom je daar zo zeker van mag zijn.

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden? Nee hoor!

Bij GlamSmile geloven we dat jouw glimlach geen detail is. Een mooi en wit gebit is namelijk de beste boost voor je zelfvertrouwen die je je maar kunt indenken, en het doet je vaker lachen – wat dan weer gezonder is en zelfs je leven kan verlengen. Bovendien geeft een mooie glimlach je een jonger uiterlijk. We willen dan ook iedereen die onzeker is over zijn of haar gebit helpen om er wat aan te doen, en dat zonder daar urenlang voor te moeten lijden in de tandartsstoel.

Dun, dunner, dunst

Met hun dikte van 0,3 à 0,5 millimeter zijn onze GlamSmile-veneers zodanig dun dat we je natuurlijke tanden niet hoeven bij te slijpen om ze erop te kunnen plaatsen. Door deze bijzondere eigenschap hebben onze facings een belangrijk streepje voor op hun traditionele tegenhangers, waarbij men vaak meer wegneemt van de natuurlijke tanden om ze te kunnen plaatsen – een ingreep die idealiter wél onder verdoving gebeurt, omdat ze helaas gepaard kan gaan met pijn.

Facings plaatsen: zo gaan we te werk

De kleur, vorm en grootte van je nieuwe gebit is vrij te kiezen bij GlamSmile. Een gedetailleerde simulatie helpt je om een keuze te maken én geeft je al eens een voorproefje van het effect van de behandeling. Heb je persoonlijk advies gekregen van je SmileConsulente en weet je wat je wil? Dan nemen we in een eerste sessie een afdruk van je tanden en maken we een 3D-design.

Omdat elke glimlach uniek is, maken we jouw facings volledig op maat volgens jouw wensen. De 3D-simulatie wordt met andere woorden omgezet naar een 3D-object: we frezen individuele facetjes uit kubusjes van porselein. Tijdens een tweede sessie worden die facetten op je bovenste en/of onderste tandenboog geplaatst. Daarvoor hebben we maximaal twee uur nodig, dankzij onze speciale ‘positioning tray’.

Daarom zijn facings volkomen pijnloos!

We plaatsen onze facings dus op je tanden zonder ze te beschadigen en daarom hoef je je helemaal geen zorgen te maken over mogelijk ongemak. De behandeling is op een-twee-drie achter de rug en je hoeft er niet voor onder narcose, want ze is volkomen pijnloos.

Interesse? Onze SmileConsulentes staan je heel graag vrijblijvend te woord!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?