Facings = tanden slijpen? Helemaal niet!

Bij GlamSmile kiezen we altijd voor een niet-invasieve aanpak. We plaatsen onze flinterdunne facings dan ook zonder ook maar iets van je eigen tanden weg te slijpen.

Heb je het gehad met je te kleine tanden, het spleetje tussen je tanden of je verkleurde gebit? Dan zijn facings dé oplossing voor jou. Deze flinterdunne schildjes maken in één klap komaf met al je ergernissen, want je kunt ze gebruiken om de vorm, kleur, grootte en positie van je tanden te corrigeren op een snelle en volledig pijnloze manier. Bovendien hoeft je eigen gebit helemaal niet onder de behandeling te lijden. Als je kiest voor GlamSmile-facings, is er van tanden slijpen namelijk geen sprake.

Onze filosofie: natuurlijke tanden behouden

In tegenstelling tot kronen of minder technologisch hoogstaande facings zijn onze veneers zo dun dat we niets van je natuurlijke glazuurlaag moeten wegnemen voordat we ze plaatsen. Al wat we doen, is die laag een beetje ruwer maken, zodat de facings meer grip hebben. We vinden het namelijk zonde om een perfect gezonde tand bij te slijpen!

Facings en tanden slijpen: positiecorrectie

Er is maar één uitzondering op onze regel. Dat is wanneer een tand deels voor je andere tand staat, zodat het onmogelijk is om tot een mooi recht gebit te komen zonder een beetje van die ene tand weg te nemen. Uiteraard bespreken we die optie uitgebreid met jou, en ondernemen we niets zonder je expliciete toestemming. Voor de meeste van onze klanten is slijpen in dat geval de meest logische en aantrekkelijke keuze. Het alternatief is namelijk een beugel, en die oplossing vraagt natuurlijk veel meer tijd. Bovendien is de gemiddelde glazuurlaag twee millimeter dik – en da’s best veel in de beperkte ruimte van je mond. Meestal hoeft zelfs bijslijpen dus niet te betekenen dat we aan je glazuur raken, en kunnen we de nodige optische correcties uitvoeren zonder je eigen gebit te beschadigen.

Interesse in facings? Maak een vrijblijvende afspraak, dan overlopen we samen je wensen en opties!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?