Tips en Tricks voor een stralende lach

Een mooi en verzorgd gebit is je beste visitekaartje! Daarom is een goede mondhygiëne van groot belang. Zo voorkom je tandplak. Dat is immers de grootste oorzaak van problemen in de mond. Denk maar aan gaatjes (carriës), tandvleesontsteking (gingivitis) en parodontale problemen (parodontitis). Hieronder geven we u enkele tips voor witte tanden. Onderschat immers de kracht van een stralend witte glimlach niet.

Witte tanden...

De kleur van onze tanden wordt hoofdzakelijk bepaald door dentine en dat is erfelijk bepaald. We hebben van nature dus witte tanden, maar door onze eet- en drinkgewoonten verkleuren onze tanden langzaamaan. Je kan hier echter wel wat aan doen. Lees hieronder een aantal tips voor witte tanden.

Witte tanden tip 1

Verzorg je tanden, d.w.z. goed poetsen, flossen en regelmatig voor controle naar de tandarts gaan. Zorg ervoor dat je kinderen dit met de paplepel mee krijgen. Het zal ze veel leed en gele of bruine tanden besparen. Een goede verzorging van het gebit is niet enkel voor de kleur maar ook voor de algemene gezondheid van de tanden een must. Helaas zijn er ook andere factoren die bepalen of je met witte tanden door het leven gaat of niet. Zo zijn er verkleuringen die zich binnen in de tanden afspelen (door bijvoorbeeld gebruik van medicijnen) waar je niks tegen kan beginnen.

Witte tanden tip 2

Zolang de verkleuring zich langs de buitenzijde afspeelt (door bijvoorbeeld het gebruik van thee, koffie, sigaretten, enz.) kan je je nog behelpen met bleaching, ook whitening of bleken van tanden genoemd. Dit zorgt ervoor dat je terug stralend witte tanden krijgt. Je kunt dit laten doen bij je tandarts met een GlamSmile whitening set.

Witte tanden tip 3

Als tanden bleken (bleaching, whitening) niet helpt omdat de verkleuring in de tanden zit hoef je nog niet te panikeren. In dat geval zijn veneers de oplossing (ook gekend als facetten of schildjes). Ultrafijne plaatjes die op je tanden geplaatst worden zonder dat er ingrijpende handelingen dienen te gebeuren. Tweemaal naar je GlamSmile tandarts (2 uurtjes behandelingstijd) en je hebt stralend witte tanden!

… een stralende lach

Mooie tanden alleen maken nog geen stralende lach. Een mooie, overtuigende lach is erg belangrijk als je nieuwe vrienden wilt maken, een business deal wilt sluiten of een slechte date goed wilt maken. Want als je lacht, lacht de hele wereld mee. GlamSmile verklapt je enkele truckjes om innemend te lachen.

1. Zet je schaamte opzij en DURF te lachen

Schaam je je voor je gebit en laat je daarom na om vaak te lachen, dan zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Heb je verkleurde tanden dan kan je bijvoorbeeld een bleaching doen bij de tandarts. Dit zal de kleur van je tanden al een heel stuk opfrissen.

Zit naast de kleur, ook de positie en de vorm van je tanden je dwars, dan kan je GlamSmile veneers overwegen. Veneers zijn dunne plaatjes die op je tanden geplaatst worden en zo in 1 keer al de pijnpunten van je gebit verhelpen.

Hou dus niet langer je hand voor je mond en geniet er terug van om voluit te lachen.

2. Denk aan de vele voordelen van een mooie lach

Lachen geeft je uiterlijk een onmiddellijke boost. Je ziet er goed uit en je voelt je ook goed. Die positieve uitstraling zal ervoor zorgen dat anderen zich op hun gemak voelen bij jou en dat ze je sneller zullen vertrouwen. Bovendien hangt lachen ook samen met een goede gezondheid, geluk, veel vrienden, succes en een langer leven.

3. Wen eraan om veel te lachen

Lach je niet vaak, dan kan het wel even wennen zijn om dat wel te doen. Met een beetje oefening kan je het echter gewoon leren, zoals elke goede gewoonte. Laat je nervositeit of cynisme dus varen en lach!

Heb je al deze tips al geprobeerd maar ben je toch niet tevreden over je glimlach? Leg dan een afspraak vast voor gratis en vrijblijvend Smile Advies bij onze Smile Consulent.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?