Composiet facings versus porseleinen facings

Veneers, facings of facetten het zijn allemaal synoniemen van elkaar. Maar er bestaan porseleinen facings en facings van composiet. Wat is het verschil? Wij leggen het je uit aan de hand van onderstaande handige vergelijking.

GlamSmile kiest ervoor om uitsluitend te werken met porseleinen facings (ook wel facetten of veneers genoemd), en niet met composiet facings. Porselein is een kwalitatief hoogstaand product, waardoor je veneers wel tien jaar meegaan als je ze goed onderhoudt. Omdat porselein niet verkleurt, blijft je glimlach gedurende heel die periode net zo stralend als op dag één. In de tabellen hieronder zetten we alle verschillen tussen porseleinen en composiet facings in detail naast elkaar

Van gele tot scheven tanden

De imperfecties die je kunt laten wegwerken met porseleinen of met composiet facings lopen gelijk. Veneers in beide materialen vormen een oplossing voor:

Je personalisatiemogelijkheden

Wat personalisatiemogelijkheden betreft, hebben porseleinen facings zonder twijfel een streepje voor. Ze bezorgen je daardoor ook een natuurlijkere glimlach.

Porseleinen facings

Composiet facings

We kunnen je porseleinen facetten meer of minder transparant maken. Je kiest dus zelf in welke mate je eigen tandkleur een impact heeft op de uiteindelijke kleur.

Composieten facetten stoppen de natuurlijke kleur van je tanden volledig onder.

Porseleinen facings zijn uiterst dun (0,3 mm-0,8 mm).

Verschillende laagjes composiet zorgen er vaak voor dat je tanden er bol uitzien.

Porselein oogt heel natuurlijk omdat het meer licht doorlaat.

Composiet ziet er meestal onnatuurlijker uit omdat het een matte structuur heeft.

Je kunt kiezen uit verschillende tinten wit.

Je kunt kiezen uit verschillende tinten wit.

Porseleinen facings zijn op maat gemaakte schildjes.

Composiet facings bestaan uit een laag vulmateriaal die de tandarts direct op je tanden aanbrengt, maar het kunnen ook op maat gemaakte schildjes zijn.

Veneers plaatsen

Het proces van veneers plaatsen verloopt ook iets anders bij porseleinen of composiet facings.

Porseleinen facings

Composiet facings

Je gaat twee keer langs bij de tandarts: tijdens het eerste bezoek laat je een afdruk nemen, en tijdens het tweede bezoek (vier weken later) gebeurt de plaatsing.

Composiet facings kunnen in één bezoek geplaatst worden. Voor de op maat gemaakte composieten facings zijn ook twee bezoeken aan de tandarts nodig.

Porseleinen facings worden op maat gemaakt in een gespecialiseerd tandheelkundig labo.

De tandarts brengt de laagjes direct op je tanden aan, waardoor de vorm van je facings heel erg afhangt van zijn of haar expertise. De op maat gemaakte composieten facings worden in een tandheelkundig labo gemaakt.

Porseleinen facings kunnen we dankzij de GlamSmile positioning tray in één keer plaatsen, waardoor de behandeling maar een uurtje in beslag neemt per tandenboog.

Composiet facings worden laagje per laagje en tand per tand aangebracht. Daardoor duurt de plaatsing erg lang. De op maat gemaakte composieten facings kunnen sneller geplaatst worden.

De plaatsing is pijnloos.

De plaatsing is pijnloos.

De levensduur van je facings

Ook niet onbelangrijk: hoe lang gaan facings eigenlijk mee? De tabel hieronder gaat uit van een situatie waarin je je veneers onderhoudt zoals het hoort en dagelijks poetst.

Porseleinen facings

Composiet facings

Porselein verkleurt niet.

Composiet verkleurt en wordt mat en dof.

Porselein verslijt niet en kan niet afbrokkelen.

Composiet is veel gevoeliger aan slijtage en kan gaan afbrokkelen.

Porseleinen facings hebben een levensduur van minimaal tien jaar, maar die kun je dus nog verlengen door er goed zorg voor te dragen.

Composiet facings hebben daarentegen een levensduur van ongeveer vijf jaar.

De prijs van facings

Tot slot wil je natuurlijk weten wat porseleinen of composiet facings je gaan kosten.

Porseleinen facings

Composiet facings

Omdat we porseleinen facings in een speciaal laboratorium maken met hoogwaardig materiaal zijn ze iets duurder.

Composiet facings zijn goedkoper in aankoop, maar ze komen op de lange termijn duurder uit, omdat je ze veel sneller moet vernieuwen.

Facings laten plaatsen?

We ontwerpen onze veneers op maat en produceren ze in Gent. Zo kunnen we kort op de bal spelen en de veneers volledig op jouw vraag afstemmen. Neem gerust contact op voor meer informatie of bekijk de voor- en-na-foto’s om alvast inspiratie op te doen.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?