Tips om je tanden te verzorgen, deel 1 | GlamSmile

Tips om je tanden te verzorgen, deel 1

Een mooi en gezond uiterlijk, een frisse adem, een stralende glimlach, een stevig gevoel van zelfvertrouwen, … Is er iets waar je gebit geen impact op heeft? Reden te meer dus om die pareltjes eens goed in de watten te leggen (of ja, in de tandpasta eigenlijk). Verzorg je tanden met deze poetstips en je gebit zal je dankbaar zijn!

Tandenpoetsen

1

Poets na elke maaltijd …

De meeste mensen poetsen hun tanden een of twee keer per dag, maar eigenlijk doe je dat beter na elke maaltijd. Bang dat het vele poetsen je tanden zal beschadigen? Dat is nergens voor nodig zolang je onze volgende tip maar in gedachten houdt …

2

… maar poets niet te hard!

Het is namelijk belangrijk dat je je tanden zacht en langzaam poetst. Bereid je er dus op voor om een paar minuten voor de spiegel te blijven staan, want je mag er gerust wat tijd aan besteden om rustig alle tandplak te verwijderen. Dankzij die zachte aanpak zul je je tandvlees niet beschadigen.

3

Gebruik de juiste tandpasta

Niet alle tandpasta’s zijn evenwaardig. Je glazuur beschermen? Dan kies je een tandpasta met fluoride. Gevoelige tanden? Ook daar bestaan speciale tandpasta’s voor.

4

Gebruik een medium tandenborstel

In steeds meer badkamers zie je tegenwoordig elektrische tandenborstels, maar eigenlijk zijn die behoorlijk agressief. Je armspieren aanwenden en handmatig poetsen is dus toch nog altijd het beste. Met een medium tandenborstel en voorzichtige poetsbewegingen maak je je tanden mooi schoon én voorkom je beschadiging aan je gebit.

Tanden verzorgen tips

Je tanden extra goed verzorgen

5

Flossen maar!

De mantra van de tandarts: flossen, flossen, flossen. Je bent na het poetsen namelijk nog niet klaar met de verzorging. Flossen helpt om etensresten te verwijderen waar je tandenborstel niet bij kan, met als resultaat:

  • Een mooier, witter gebit
  • Minder kans op cariës en tandvleesontsteking
  • Een betere adem

Je avondroutine moeten uitbreien met nóg een taak, we weten dat dat zeker niet makkelijk is in het begin. Maar volhouden loont! En schrik vooral niet als je tandvlees bloedt door het flossen. Dat is perfect normaal als je niet gewoon bent om het draadje tussen je tanden te wringen. Zodra je dagelijks flost, raakt ook je tandvlees eraan gewend en zal het niet meer bloeden tijdens het flossen.

6

Mondspoelwater: do or don’t?

Poetsen en flossen: is je routine daarmee compleet? Misschien wel, misschien niet: sommige mensen vinden het namelijk prettig om mondwater te gebruiken om het frisse gevoel helemaal compleet te maken. Dat kan zinvol zijn als extra bescherming, maar eigenlijk is de werking van mondwater vrij beperkt. Twijfel je? Laat je adviseren door je tandarts.

Lees Tips om je tanden te verzorgen, deel 2, hier.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?