Tips om je tanden te verzorgen, deel 2 | GlamSmile

Tips om je tanden te verzorgen, deel 2

Een mooi gebit, dat is cruciaal voor je zelfvertrouwen. Nu kun je wel naar de orthodontist gaan voor een ingrijpende verandering, maar je kunt ook al veel zelf doen door je tanden goed te verzorgen. In deel 1 gaven we al enkele tips, nu is hier deel 2 met nog meer advies!

Spaar je tanden, kies de juiste voeding

1

Wees zuinig met (verborgen) suikers

Snoepjes, chocolade, gebak, … We weten maar al te goed dat de lekkerste dingen vaak het slechtst zijn voor ons lichaam. Maar let op: ook in allerlei andere gerechten zit suiker verstopt, soms zelfs waar je het niet verwacht. Die zogenaamde verborgen suikers kom je namelijk ook tegen in voedingswaren als kant-en-klaar maaltijden en ketchup. Sorry, maar het is niet anders!

Tanden verzorgen eten tips
2

Opgepast voor zure voeding

Een glaasje ice tea dan maar? Helaas, ook daarmee moet je oppassen, want koolzuurhoudende dranken en ander eten met veel voedingszuren tasten je glazuur aan. Kun je frisdrank toch maar moeilijk opgeven? Drink het dan met een rietje, zo komt de drank minder direct in aanraking met je tanden.

3

Eet niet de hele dag door

Nu eens een paar druiven, dan eens een koekje … Toch is het niet goed om de hele dag door te eten, want zo stapelt tandplak zich op.

4

Spoel je mond na het eten

We hebben het in deel 1 al gezegd: het is het beste om steeds na het eten zachtjes je tanden te poetsen. Maar na elke maaltijd naar de wastafel wandelen om je gebit onder handen te nemen: wie heeft daar tijd voor? Als alternatief kun je gewoon even je mond met water spoelen. Dat is ook al lekker verfrissend.

Je hebt maar één gebit

5

De tandarts, je vriend

Niemand gaat écht graag naar de tandarts, maar regelmatige controles helpen wel om eventuele problemen vroeg op te sporen en op te lossen. Een ingreep is ook veel milder als je een gaatje nog pril is dan wanneer je er al jaren mee rondloopt. En dat scheelt ook nog eens in de portemonnee!

6

Kies voor langdurige oplossingen

Mondklachten? Ben je niet tevreden over je gebit, bijvoorbeeld door scheve of verkleurde tanden? Kies niet voor een tijdelijke oplossing, maar zoek een alternatief dat je jarenlang vooruithelpt. Gezonde tanden vormen immers de basis van een stralende glimlach!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?