Tanden bleken: de verschillende mogelijkheden op een… | GlamSmile

Tanden bleken: de verschillende mogelijkheden op een rijtje

Wie stralend witte tanden heeft, straalt van kop tot teen. Een boost van jewelste voor je zelfvertrouwen én meteen een reden om die mooie glimlach wat vaker te tonen! Bovendien zien mensen met witte tanden er jonger en gezonder uit. Heeft moeder natuur jou niet het perfecte gebit gegeven of zijn je tanden verkleurd? Dat is helemaal geen reden om de lippen stijf op elkaar te klemmen, maar wél om te overwegen om je tanden te bleken. We zetten de opties op een rijtje.

Tandverkleuringen: jammer genoeg onvermijdelijk

Dat je tanden na verloop van tijd wat van hun witheid verliezen, is jammer genoeg onvermijdelijk. Tandglazuur is namelijk een poreus materiaal waarop kleurstoffen – tannine in zwarte thee of koffie, bijvoorbeeld – fel inwerken. Dranken en voedingsmiddelen met een hoge zuurtegraad zorgen ervoor dat je tandglazuur erodeert, wat het verkleuringsproces nog versnelt. Betekent dit dat je je dagelijkse kopje koffie links moet laten liggen of je glas water niet meer mag oppeppen met een verfrissend schijfje limoen? Niet echt, want naarmate je ouder wordt, krijg je sowieso gelere tanden. De oplossing ligt voor de hand, namelijk bij het bleken van je tanden.

Tandenbleekkits of je tanden laten bleachen: geen permanent resultaat

Witte tanden zijn een schoonheidsideaal dat je op verschillende manieren kunt nastreven. Toch laten sommige methodes te wensen over op vlak van kwaliteit en duurzaamheid. Wie bijvoorbeeld thuis met een tandenbleekkit aan de slag gaat, moet al veel geduld oefenen voordat de behandeling eindelijk wat effect sorteert.

En hoewel je sneller witte tanden krijgt door ze in een praktijk te laten bleachen, is ook dit resultaat niet permanent. Bovendien kun je meestal je tanden niet lichter laten maken dan ze oorspronkelijk waren. Wie dus van nature niet gezegend was met een wit gebit, komt teleurgesteld uit de tandartsstoel. Tot slot biedt bleachen geen soelaas bij verkleuringen in de tand zelf – denk maar aan de grijze schijn veroorzaakt door antibioticagebruik (tetracycline). Gelukkig bestaat er nog een derde manier!

Zélf de kleur en vorm van je tanden kiezen

Wil je een stralend witte glimlach waar jij én je omgeving jarenlang van kunnen genieten? Dan zijn veneers iets voor jou. Deze dunne porseleinen schildjes of facings worden speciaal op maat gemaakt en compleet pijnloos op je bestaande tanden bevestigd – de enige, 100 procent veilige methode die een compleet en blijvend resultaat garandeert.

Je glimlach is iets heel persoonlijks, daar zijn we ons maar al te goed van bewust. Daarom laten we jou beslissen over de kleur en de vorm van je tanden.

Graag advies op maat? Onze ervaren Smile Consulentes helpen je graag op weg.

GRATIS
SMILE ADVIES
PIJNLOZE BEHANDELING
IN SLECHTS 1 UUR
GEPATENTEERD PORSELEIN
VAN TOPKWALITEIT
Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?