Tanden bleken: dit zijn de 3 opties | GlamSmile

Tanden bleken: dit zijn de 3 opties

Met mooie tanden straal je van kop tot teen. Zijn jouw tanden eerder grijs of geel, en overweeg je om ze te (laten) bleken? We zetten de opties op een rijtje.

Je gebit is allesbehalve een detail. De staat van je tanden heeft niet alleen een effect op je gezondheid, maar ook op je gemoed. Wie mooie witte tanden heeft, straalt van kop tot teen. Zijn je tanden eerder grijs of geel, bijvoorbeeld omdat je als kind vaak antibiotica moest nemen, en overweeg je om je tanden te bleken? We zetten de opties op een rijtje met hun voor- en nadelen.

Tandverkleuringen zijn onvermijdelijk (sorry!)

Dat je tanden na verloop van tijd wat van hun witheid verliezen, is jammer genoeg onvermijdelijk, hoe goed je ook je best doet om flink te poetsen. Tandglazuur is namelijk een poreus materiaal waarop kleurstoffen – die bijvoorbeeld in zwarte thee, rode wijn of koffie zitten – fel inwerken. Dranken en voedingsmiddelen met een hoge zuurtegraad zorgen er bovendien voor dat je tandglazuur erodeert, wat het verkleuringsproces nog versnelt.

Er jonger uitzien en andere voordelen van tanden bleken

Waarom je tanden bleken? Witte tanden zijn een boost van jewelste voor je zelfvertrouwen én meteen een reden om die mooie glimlach wat vaker te tonen. Zo kom je in een positieve spiraal terecht, want mensen die veel lachen, krijgen vertrouwen van hun omgeving. Bovendien zien mensen met witte tanden er jonger en gezonder uit.

1

Tanden bleken thuis? Niet altijd zo’n goed idee

Je tanden witten in je eigen badkamer? Pas ermee op! Er bestaan verschillende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes om je tanden te bleken, maar die doen je gebit vaak meer kwaad dan goed. Wie thuis met een tandenbleekkit aan de slag gaat, moet dan weer al veel geduld oefenen voordat de behandeling eindelijk resultaat geeft.

2

Tanden laten bleachen? Niet voor elke verkleuring

Een veiligere optie is om je tanden te laten bleken door een professional. Je tandarts beoordeelt de staat van je gebit en kan zo de geschikte behandeling voor jou voorstellen. Maar onthoud: het resultaat van bleken is altijd tijdelijk. Bovendien kun je je tanden niet lichter laten maken dan ze oorspronkelijk waren. Wie dus van nature niet gezegend was met een wit gebit, komt helaas bedrogen uit. Tot slot biedt bleachen geen soelaas bij verkleuringen in de tand zelf – de zogenaamde intrinsieke verkleuringen, bijvoorbeeld door een ontzenuwing. Gelukkig bestaat er nog een derde manier …

3

Veneers: tanden witter maken én zelf de vorm kiezen

Wil je een stralend witte glimlach waar je jarenlang van geniet? Dan zijn veneers of facings iets voor jou. Deze flinterdunne porseleinen schildjes maken we speciaal op maat. We bevestigen ze compleet pijnloos op je bestaande tanden, zonder dat we ook maar een millimeter van je gebit moeten slijpen. Dit is de enige honderd procent veilige methode die een langdurig resultaat garandeert.

Je glimlach is iets heel persoonlijks. Daarom laten we je zélf beslissen over de kleur en de vorm van je tanden. Liever natuurlijk wit of een rasechte Hollywood-smile? Meteen komaf maken met scheve tanden of dat spleetje tussen je tanden? Het kan allemaal met veneers, en we begeleiden je graag bij je keuze.

Eens praten over je tanden witter maken?

Onze ervaren Smile Consulentes helpen je op weg. Maak gerust een vrijblijvende afspraak om je opties te bespreken.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?