Tanden bleken: dit zijn de 3 opties | GlamSmile

Tanden bleken: dit zijn de 3 opties

Zijn je tanden eerder grijs of geel en overweeg je om je tanden te bleken? We zetten de 3 opties op een rijtje met hun voor- en nadelen.

Heeft Moeder Natuur jou geen perfect gebit gegeven of zijn je tanden verkleurd? Dan kun je overwegen om je tanden te bleken. De opties op een rij!

Je gebit is allesbehalve een detail. De staat van je tanden heeft niet alleen een effect op je gezondheid, maar ook op je gemoed. Wie mooie witte tanden heeft, straalt van kop tot teen. Heeft Moeder Natuur jou niet het perfecte gebit gegeven? Zijn je tanden eerder grijs of geel, bijvoorbeeld omdat je als kind vaak antibiotica moest nemen? Dat is helemaal geen reden om de lippen stijf op elkaar te klemmen, maar wél om te overwegen je tanden te bleken. We zetten de opties op een rijtje. Voor elk type verkleuring bestaat een oplossing.

Tandverkleuringen zijn onvermijdelijk (sorry!)

Dat je tanden na verloop van tijd wat van hun witheid verliezen, is jammer genoeg onvermijdelijk. Tandglazuur is namelijk een poreus materiaal waarop kleurstoffen – in zwarte thee, rode wijn of koffie, bijvoorbeeld – fel inwerken. Dranken en voedingsmiddelen met een hoge zuurtegraad zorgen er bovendien voor dat je tandglazuur erodeert, wat het verkleuringsproces nog versnelt.

Betekent dit dat je je dagelijkse kopje koffie links moet laten liggen of je glas water niet meer mag oppeppen met een verfrissend schijfje limoen? Niet echt, want naarmate je ouder wordt, krijg je sowieso gelere tanden, hoe goed je ook je best doet om flink te poetsen. De oplossing ligt voor de hand: je tanden bleken of porseleinen facings laten plaatsen.

Er jonger uitzien en andere voordelen van tanden bleken

Waarom je tanden bleken? Witte tanden zijn een boost van jewelste voor je zelfvertrouwen én meteen een reden om die mooie glimlach wat vaker te tonen. Zo kom je in een positieve spiraal terecht, want mensen die veel lachen, krijgen het vertrouwen van hun omgeving en zijn geliefder dan wie met een donderwolk boven het hoofd rondloopt. Dat mooie mensen meer succes hebben, ligt dus niet per se aan hun uiterlijk, maar wel aan hoe ze in het leven staan. Bovendien zien mensen met witte tanden er jonger en gezonder uit.

1

Tanden bleken thuis? Enkel resultaat met een professionele kit

Witte tanden zijn (met dank aan Hollywoodsterren als Kylie Jenner, Justin Bieber en George Clooney) een schoonheidsideaal. Je kunt het op verschillende manieren nastreven, maar pas op: het resultaat van sommige methodes laat te wensen over. Wie thuis met een tandenbleekkit aan de slag gaat, moet bijvoorbeeld al veel geduld oefenen voordat de behandeling eindelijk wat effect sorteert. Koop je een set via de tandarts, dan ben je wél zeker dat je een goed en betrouwbaar product in handen hebt.

2

Tanden laten bleachen? Niet voor elke verkleuring

Het resultaat van bleken is altijd tijdelijk. Bovendien kun je je tanden niet lichter laten maken dan ze oorspronkelijk waren. Wie dus van nature niet gezegend was met een wit gebit, komt helaas bedrogen uit. Tot slot biedt bleachen geen soelaas bij verkleuringen in de tand zelf – de zogenaamde intrinsieke verkleuringen, bijvoorbeeld door een ontzenuwing. Gelukkig bestaat er nog een derde manier …

3

Veneers: tanden witter maken én zelf de vorm kiezen

Wil je een stralend witte glimlach waar je jarenlang van geniet? Dan zijn veneers of facings iets voor jou. We maken deze flinterdunne porseleinen schildjes speciaal op maat. Ze worden compleet pijnloos op je bestaande tanden bevestigd, zonder dat er ook maar een millimeter van je gebit moeten geslepen worden. Dit is de enige honderd procent veilige methode die een blijvend resultaat garandeert.

Je glimlach is iets heel persoonlijks, daar zijn we ons maar al te goed van bewust. Daarom laten we je zélf beslissen over de kleur en de vorm van je tanden. Liever natuurlijk wit of een rasechte Hollywood-smile? Meteen komaf maken met scheve tanden of dat spleetje tussen je tanden? Het kan allemaal met veneers, en we begeleiden je graag bij je keuze.

Eens praten over je tanden witter maken?

Onze ervaren Smile Consulentes helpen je op weg. Maak gerust een vrijblijvende afspraak om je opties te bespreken.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?