Tanden bleken: de mogelijkheden op een rijtje | GlamSmile

Tanden bleken: de mogelijkheden op een rijtje

Heeft moeder natuur jou geen perfect gebit gegeven of zijn je tanden verkleurd? Dan kun je overwegen om je tanden te bleken. De opties op een rij!

Je gebit is allesbehalve een detail. De staat van je tanden is niet alleen bepalend voor je gezondheid, maar ook voor je gemoed. Wie mooie witte tanden heeft, straalt van kop tot teen. Een boost van jewelste voor je zelfvertrouwen én meteen een reden om die mooie glimlach wat vaker te tonen! Zo kom je in een positieve spiraal terecht, want mensen die veel lachen, krijgen het vertrouwen van hun omgeving en zijn geliefder dan wie met een donderwolk boven het hoofd door het leven lijkt te gaan. Dat mooie mensen meer succes hebben, ligt dus niet per se aan hun uiterlijk, maar wel aan hoe stralend ze in het leven staan.

Bovendien zien mensen met witte tanden er jonger en gezonder uit. Heeft moeder natuur jou niet het perfecte gebit gegeven of zijn je tanden verkleurd? Dat is helemaal geen reden om de lippen stijf op elkaar te klemmen, maar wél om te overwegen om je tanden te bleken. We zetten de opties op een rijtje.

Tandverkleuringen: jammer genoeg onvermijdelijk

Dat je tanden na verloop van tijd wat van hun witheid verliezen, is jammer genoeg onvermijdelijk. Tandglazuur is namelijk een poreus materiaal waarop kleurstoffen – tannine in zwarte thee of koffie, bijvoorbeeld – fel inwerken. Dranken en voedingsmiddelen met een hoge zuurtegraad zorgen ervoor dat je tandglazuur erodeert, wat het verkleuringsproces nog versnelt.

Betekent dit dat je je dagelijkse kopje koffie links moet laten liggen of je glas water niet meer mag oppeppen met een verfrissend schijfje limoen? Niet echt, want naarmate je ouder wordt, krijg je sowieso gelere tanden, hoe goed je ook je best doet om flink te poetsen. De oplossing ligt voor de hand: je tanden bleken.

Tanden bleken met kit of bleachen? Geen permanent resultaat!

Witte tanden zijn een schoonheidsideaal dat je op verschillende manieren kunt nastreven (dat je daardoor in het rijtje beland van Hollywoodsterren als Kylie Jenner, Justin Bieber en George Clooney is mooi meegenomen, niet?). Toch laten sommige methodes te wensen over op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid. Wie bijvoorbeeld thuis met een tandenbleekkit aan de slag gaat, moet al veel geduld oefenen voordat de behandeling eindelijk wat effect sorteert. Om het gebruik veilig te houden, zit er namelijk maar een kleine dosis bleekmiddel in thuisbleeksets.

En hoewel je sneller witte tanden krijgt door ze in een praktijk te laten bleachen, is ook dit resultaat niet permanent. Bovendien kun je meestal je tanden niet lichter laten maken dan ze oorspronkelijk waren. Wie dus van nature niet gezegend was met een wit gebit, komt jammer genoeg bedrogen uit. Tot slot biedt bleachen geen soelaas bij verkleuringen in de tand zelf – denk maar aan de grijze schijn veroorzaakt door antibioticagebruik (tetracycline). Gelukkig bestaat er nog een derde manier …

Zélf de kleur en vorm van je tanden kiezen

Wil je een stralend witte glimlach waar je jarenlang van kunt genieten? Dan zijn veneers iets voor jou. Deze dunne porseleinen schildjes of facings wordenspeciaal op maat gemaakt en compleet pijnloos op je bestaande tanden bevestigd – de enige, honderd procent veilige methode die een compleet en blijvend resultaat garandeert.

Je glimlach is iets heel persoonlijks, daar zijn we ons maar al te goed van bewust. Daarom laten we jou beslissen over de kleur en de vorm van je tanden.

Graag advies op maat? Onze ervaren Smile Consulentes helpen je graag op weg.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?