Je tanden thuis bleken | GlamSmile

Je tanden thuis bleken

Alle trucjes doorgelicht

Ben je ontevreden over je gebit? Geeft je omgeving je af en toe een opmerking over je gele tanden of over het feit dat niemand je ooit op een glimlach betrapt (en al zéker niet op foto)? Dan kom je wellicht in de verleiding om een van de vele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes te proberen die er bestaan om je tanden zelf te bleken. We zetten de opties op een rijtje. Maar opgelet, thuis je tanden bleken levert vaak niet het verhoopte resultaat op …

Tandenbleeksets: geduld is een schone deugd

Tandenbleeksets kun je gewoon bij de supermarkt kopen, en je hoeft er vaak niet veel geld voor neer te tellen. Tegenover die voordelen staat wel een belangrijk nadeel: het effect is amper zichtbaar. Sets om thuis je tanden mee te bleken bevatten voor de veiligheid namelijk bijzonder weinig bleekmiddel. Je moet de behandeling dus vaak herhalen om überhaupt resultaat te zien, en dan nog krijg je meestal niet het effect dat je voor ogen had.

Tanden bleachen: geen permanent resultaat

Tanden bleken is een andere optie. Bleachen is vergelijkbaar met het blonderen van haarlokken: het gaat hier om het lichter maken van een kleur met behulp van bleekmiddel. Deze behandeling is echter niet permanent en ze werkt alleen voor extrinsieke verkleuringen (verkleuringen aan de buitenkant van je tanden), bijvoorbeeld door koffie, thee, rode wijn of sigaretten. Als de verkleuring zich aan binnenkant van je tand bevindt (intrinsiek), maakt bleken helemaal geen verschil. Ook bleken heeft geen blijvend resultaat: je moet de behandeling minstens elk jaar herhalen.

Een permanent én persoonlijk resultaat

Het enige alternatief voor permanent witte tanden, zijn facings. Ze helpen bij elk type verkleuring, want deze flinterdunne schildjes worden gewoon op je tanden aangebracht. Bovendien corrigeren ze meteen ook de stand én de vorm van je tanden. De kleur en vorm kies je helemaal zelf, al kun je natuurlijk wel rekenen op het persoonlijk advies van onze Smile Consulentes. Facings plaatsen is bovendien volkomen pijnloos en snel gebeurd.

Wil je hier graag meer over weten? Vraag een afspraak aan voor vrijblijvend Smile Advies.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?