Blijf niet zitten met een laag zelfbeeld

Jezelf omarmen is makkelijker gezegd dan gedaan, maar met deze tips kom je al een heel eind. Wie niet waagt, niet wint, toch?

We hebben allemaal zo van die dagen waarop we liever niet in de spiegel kijken (tenzij je blij wordt van gedachten als “Ik heb precies niet geslapen!”, “Ik moet drin-gend naar de kapper” of “Mijn neus lijkt plots zo gróót!” ). Dat is heel normaal. Maar mensen met een laag zelfbeeld voelen zich continu zo, en lijden daar natuurlijk enorm onder. Als je slecht in je vel zit, ga je weinig sociaal contact opzoeken, voel je je onzeker en lach je minder. Jezelf omarmen is makkelijker gezegd dan gedaan, maar met deze tips kom je al een heel eind. Wie niet waagt, niet wint, toch?

Eén stapje per dag

Bouw je zelfvertrouwen op door elke dag minstens één ding te doen dat je een boost geeft en waardoor je je beter voelt over jezelf. Zo’n overwinning hoeft helemaal niet legendarisch of reuzegroot te zijn. Je buurvrouw op straat durven aanspreken, extra energie stoppen in een leuke outfit waarin je je sexy voelt of een collega een complimentje geven: het zijn allemaal zaken die je uit je cocon halen en je stapsgewijs van je negatieve gevoelens verlossen.

Kijk eens om je heen

Heb je weinig vertrouwen in jezelf? Kijk eens heel bewust om je heen, naar de mensen – vrienden, collega’s en familieleden – die je graag zien. Zelf zijn we het allerstrengst voor onszelf, dus het loont om jezelf eens door hun ogen te bekijken. Wedden dat je best de moeite waard bent? Geloof bovendien niet elk puntje van kritiek dat je jezelf aanrekent: het zijn máár gedachten, die niet noodzakelijk overeenstemmen met de realiteit.

Vergelijken is nefast voor je zelfvertrouwen

Je hoeft maar een paar seconden door al die perfecte selfies op Instagram te scrollen om te beseffen dat de schoonheidslat vandaag de dag erg hoog ligt. Kijk daarom in de eerste plaats niet naar anderen, maar naar jezelf. Besef bovendien dat wie het perfecte plaatje ophangt op sociale media, zich ook niet noodzakelijk elke dag super voelt!

Wist je dat je van lachen méér zelfvertrouwen krijgt? Laat je onzekerheden over je gebit geen roet in het eten gooien, maar vraag vrijblijvend advies aan onze Smile Consulentes voor een stralende glimlach.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?