Veelgestelde vragen | GlamSmile

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen. Voor bijkomende informatie kan je steeds terecht bij een van onze Smile Consulenten.
Stel je vraag via het contactformulier.

Tussen mijn voorste tanden is er een spleetje. Zijn veneers of facings een oplossing voor mij?

Ja! Indien de opening niet te groot is (tot 3mm), kunnen porseleinen facetten het spleetje perfect sluiten.

Ik heb geprobeerd mijn tanden witter te maken door bleaching, maar het resultaat was teleurstellend. Zijn veneers een oplossing ?

Ja, veneers bieden de ideale oplossing voor ernstig verkleurde tanden bijvoorbeeld door tetracycline of ontzenuwde tanden. Veneers zijn permanent wit en kunnen niet verkleuren.

Mijn tanden staan scheef of overlappen elkaar. Moet ik een beugel dragen of kunnen veneers uitkomst bieden?

In de meeste gevallen kunnen veneers een oplossing zijn. Je tandarts zal je gebit analyseren en je hierover adviseren. GlamSmile veneers kunnen de vorm, grootte en de alignering van je tanden wijzigen zodat je tanden er egaler en symmetrischer uitzien. Elke veneer wordt individueel op maat gemaakt in functie van je tanden. Wil je weten of jouw tandenstand kan opgelost worden met veneers? Maak een afspraak met de Smile Consulente.

Ik heb gevoelige tanden door een beschadigde glazuurlaag. Kunnen veneers die gevoeligheid verhelpen?

Doordat een veneer een extra laagje is die op de tanden wordt geplaatst, biedt deze ook extra bescherming aan de tanden of aan je beschadigde glazuurlaag. Dit is de aangewezen oplossing voor jouw gevoelige tanden zodat je zonder pijn kan genieten van koude of warme dranken, enz.

Hoeveel veneers worden er geplaatst?

De meeste patiënten laten zowel de boven- als onderboog behandelen en in het bijzonder de tanden in het glimlachbereik. Afhankelijk van hoe breed je glimlacht, worden er 6, 8 of 10 facetten geplaatst per boog. Indien je ervoor kiest om enkel bovenaan facetten te plaatsen, dan zullen veelal de onderste tanden gewit worden.

Hoe lang duurt de plaatsing?

De plaatsing van veneers gebeurt met een speciale positioningstray waardoor deze per boog slechts 1 uur duurt.

Is de behandeling pijnlijk?

In de meeste gevallen hoeft de tandarts geen tandstructuur weg te nemen, is er dus ook geen verdoving nodig en verloopt de plaatsing volstrekt pijnloos. De tanden blijven intact en ongewijzigd zodat de behandeling dus ook helemaal veilig is.

Hoe lang gaan de veneers mee?

Niets is voor eeuwig: kronen niet, bruggen niet en ook veneers niet. We kunnen u verzekeren dat veneers zeker 10 jaar blijven en mits een goede verzorging kunnen ze zelfs langer behouden blijven. Alles hangt bijgevolg af van je persoonlijke mondhygiëne en of je je veneers goed verzorgt. In dat geval gaan ze vermoedelijk een heel stuk langer mee.

Kunnen veneers breken of barsten?

De GlamSmile veneers zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. Met veneers kan je alles doen, wat je met natuurijke tanden ook kan doen. Met veneers moet je even zorgzaam omgaan als met je natuurlijke tanden. Punt-op-punt (het recht op elkaar zetten van de tanden) contacten moet je vermijden. Ook nagelbijten is uit den boze. Mocht er toch een veneer breken of barsten, kan de tandarts die ene veneer weghalen en een nieuwe bestellen bij GlamSmile.

Wat kost een behandeling met veneers?

De totaalprijs wordt bepaald na adviesgesprek met de Smile Consulente, maar u mag rekenen op per tand €250 voor afdruk & design en €300 voor de facet (excl. BTW).

Waar kan ik terecht?

Bel ons op of vul het contactformulier in om een aanbieder in uw buurt te vinden.

Heb je nog vragen waarop we hier geen antwoord hebben gegeven? Stel ze dan aan onze Smile Consulente of bel 0485 72 67 97.

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Gratis Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?