Overweeg je veneers te laten plaatsen, of ben je gewoon benieuwd naar de methode waarmee we al heel wat vrouwen en mannen
hebben verlost van hun gele tanden, scheve tanden of het spleetje tussen hun tanden? Hieronder verzamelden we de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Vind je niet wat je zoekt? Neem vrijblijvend contact met ons op; we helpen je graag.

Ik heb een spleetje tussen mijn tanden. Kan ik dat wegwerken met veneers of facings?

Als de opening niet te groot is, kunnen porseleinen facings het spleetje perfect sluiten. Concreet zijn facings een optie bij spleetjes tot maximaal 3 millimeter.

Ik heb bleaching geprobeerd, maar het resultaat was teleurstellend. Zijn veneers een betere oplossing?

Ja, veneers bieden de ideale oplossing voor ernstig verkleurde tanden, bijvoorbeeld door antibioticagebruik of nadat je tand ontzenuwd werd. Die zogenaamd intrinsieke verkleuringen krijg je met bleaching nooit weggewerkt. Veneers zijn bovendien permanent wit en kunnen niet verkleuren, terwijl het resultaat van bleachings altijd maar tijdelijk is.

Mijn tanden staan scheef en/of overlappen elkaar. Moet ik een beugel dragen of kunnen veneers soelaas bieden?

Meestal kunnen veneers een oplossing zijn voor scheve tanden of overlappende tanden. Met facings kunnen we namelijk niet alleen de kleur, maar evengoed de vorm, de positie én de grootte van je tanden wijzigen, zodat je tanden er egaler en symmetrischer uitzien. We maken elke veneer individueel op maat van je tanden. Wil je weten of veneers iets voor jou zijn? Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze Smile Consulenten.

Mijn glazuurlaag is beschadigd, waardoor ik veel last heb van gevoelige tanden. Kunnen veneers die gevoeligheid verminderen?

Aangezien veneers een extra laagje vormen dat we op je tanden plaatsen, zorgen ze zeker voor extra bescherming. Facings zijn zelfs de meest aangewezen oplossing voor jouw gevoelige tanden of bij een beschadigde glazuurlaag: ze helpen je om zonder pijn te genieten van koude en warme dranken, bijvoorbeeld.

Hoeveel veneers heb ik nodig?

De meeste mensen laten zowel hun boven- als onderboog behandelen, en in het bijzonder de tanden die zichtbaar zijn als ze glimlachen. Afhankelijk van hoe breed je glimlacht, heb je zes, acht of tien facetten nodig per boog. Wie ervoor kiest om enkel bovenaan facetten te laten plaatsen, laat meestal de onderste tanden bleachen om het verschil wat te verkleinen.

Hoe lang duurt de plaatsing?

De plaatsing van veneers gebeurt met een speciale positioning tray, waardoor we per boog slechts een uurtje nodig hebben.

Is de behandeling pijnlijk?

Facings laten plaatsen is een volkomen pijnloos proces. Onze veneers zijn zo dun dat we je natuurlijke tanden niet hoeven bij te slijpen, dus je voelt er absoluut niets van als we ze op je gebit bevestigen.

Hoe lang gaan de veneers mee?

Niets is voor eeuwig: kronen of bruggen niet, en ook veneers niet. We kunnen u verzekeren dat onze porseleinen veneers gemiddeld tien jaar meegaan (wat veel langer is dan de vijf jaar die je van composiet facings mag verwachten) en als je ze goed onderhoudt, kun je hun levensduur zelfs nog verlengen. Alles hangt af van je persoonlijke mondhygiëne en of je je veneers goed poetst en je gebit regelmatig flost.

Kunnen veneers breken of barsten?

GlamSmile veneers zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Met onze porseleinen veneers kun je alles doen wat je met natuurlijke tanden kunt. Dat betekent meteen ook dat je met veneers even zorgzaam moet omgaan als met je natuurlijke tanden. Punt-op-punt contacten (het recht op elkaar zetten van je tanden) moet je vermijden. Ook nagelbijten is uit den boze. Toch een barst in je veneer? Dan moet je simpelweg die ene veneer laten verwijderen en een nieuwe laten plaatsen.

Wat is de prijs van veneers?

We bepalen de exacte prijs van je veneers nadat je bent langsgekomen voor persoonlijk Smile-advies, maar je mag rekenen op zo’n € 250 per tand voor de afdruk en het design, en € 300 voor de facing en de plaatsing. De prijzen zijn exclusief btw. Jammer genoeg kun je voor veneers niet terugvallen op je verzekering.

Waar kan ik terecht voor veneers?

Neem contact met ons op en we vertellen waar je in jouw buurt veneers kunt laten plaatsen.

tel:0472772731Heb je nog vragen waarop we hier geen antwoord hebben gegeven? Stel ze dan aan onze Smile Consulente of bel 0472 77 27 31.

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?