Witte tanden krijgen zonder te bleken?

Zelf voel je je misschien onzeker over je tanden: je vindt ze te geel, of net te grijs, … En dan lijkt het wel of je óveral waar je kijkt prachtig witte tanden ziet. Dan kun je twee dingen doen. Ofwel de eigenaar van zo’n gebit jaloers nastaren en je eigen lippen stijf op elkaar geklemd houden, of gewoon zelf voor een wit gebit gaan natuurlijk! En dat laatste kan zelfs zónder te bleken …

Natriumcarbonaat als natuurlijke tandenbleker

Er bestaan tal van middeltjes om witte tanden te krijgen zonder ze te bleken of te bleachen, maar de meest effectieve manier is door ze te poetsen met natriumcarbonaat. Meng het goedje in je mond met speeksel, zodat het een vloeistof of een papje wordt en ga ermee over je tanden (focus op je voorste tanden omdat die het meest zichtbaar zijn). In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is soda niet extreem korrelig. Toch kan zelfs de fijne korrel van natriumcarbonaat je glazuur beschadigen, dus grijp niet vaker dan één keer per maand terug naar deze behandeling, en schuur zeker niet te hard.

Verder doen er nog tal van andere natuurlijke middeltjes de ronde, zoals appelsienschil, koolstof of kurkuma, maar ze hebben allemaal weinig tot geen bewezen effect.

Je tandendagboek

Je tanden bleken met natriumcarbonaat is een werk van lange adem. Het is met andere woorden zeker níet zo dat je na een enkele behandeling meteen een groot verschil ziet. Om de moed erin te houden, kun je je tanden na elke poging fotograferen. Dankzij dit tandendagboek kun je het resultaat opvolgen.

In één klap witte tanden zonder te bleken?

Heb je geen zin om je tanden regelmatig met allerhande middeltjes te poetsen (om dan uiteindelijk nog niet bijzonder veel resultaat te zien)? Facings of veneers vormen een veilig én langdurig alternatief. Bovendien is de plaatsing ervan bijzonder snel gebeurd: een GlamSmile-plaatsing neemt slechts één uur in beslag. Je tandendagboek telt in dat geval geen tientallen bladzijden, maar slechts één “voor en na” – eentje om ‘u’ tegen te zeggen!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?