3 soorten glimlachen (en wat je ermee bereikt)

Lachen is niet alleen heel leuk (en gezond!), maar heeft ook een belangrijke sociale functie. We gebruiken onze glimlach om verbinding te maken met anderen: om een bepaalde boodschap over te brengen of mensen tot actie aan te zetten. De verschillende manieren waarop we dat doen, zijn grofweg in drie categorieën in te delen. Welke drie soorten glimlachen bestaan er? En wat willen we ermee bereiken? Lees snel meer!

1. De harmonieuze glimlach

Met deze glimlach toon je affectie. Je haalt ‘m boven als je je goed voelt bij je gezelschap en geniet van het moment. Het is ook dé glimlach om subtiel te flirten. Je tanden en lippen blijven op elkaar, waardoor je kuiltjes in je wangen krijgt en extra sympathiek lijkt. Met deze lach straal je een en al blijheid en vriendelijkheid uit.

2. De beloningslach

Een collega is lunch voor jou gaan halen op een hectische werkdag, je buur heeft je geholpen met een lastig klusje of je beste vriendin verdient wel een schouderklopje. Wil je iemand bedanken of positieve feedback geven? Dan zul je je lippen iets optrekken, zodat er kuiltjes ontstaan aan de zijkanten van je mond. Ook je wenkbrauwen gaan vanzelf een beetje naar omhoog. Dit is de beloningsglimlach. Laat ‘m maar vaak genoeg zien, want ook de persoon aan de andere kant wordt er blij van!

3. De dominante lach

De dominante lach dient om macht en controle uit te oefenen en om iets gedaan te krijgen van iemand. Het is dan ook een glimlach die makkelijk tegen je gebruikt kan worden. Hoe herken je ‘m? De bovenlip en wangen gaan lichtjes omhoog, en de ogen zijn verder geopend. Ook de tanden bloot lachen kan een vorm van de dominante lach zijn.


Durf jij enkel met gesloten mond te lachen omdat je ontevreden bent over je gebit? Facings of veneers zijn een veilige en duurzame oplossing voor de glimlach van jouw dromen! Je kiest helemaal zelf de vorm én de kleur van je tanden. Kom gerust eens langs voor advies.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?