Steeds meer mannen kiezen voor porseleinen facings

Scheve, gebroken of verkleurde tanden? Porseleinen facings maken er in geen tijd komaf mee. Niet alleen vrouwen kiezen voor deze oplossing, ook steeds meer mannen blijken ervoor gewonnen. En daar zijn goeie redenen voor …

Facings: dé oplossing voor een mooie glimlach

Facings, facetten of veneers – hoe je ze noemt, maakt niet uit. Wat belangrijker is om te onthouden, is dat deze ‘schildjes’ op je tanden je een instant stralende glimlach bezorgen. Je kiest namelijk niet alleen de vorm, maar ook de kleur van je nieuwe tanden. Bovendien komt er geen slijpwerk aan te pas, zodat je oorspronkelijke gebit gewoon behouden blijft.

Meer en meer mannen

Met al die voordelen hoeft het dan ook niet te verbazen dat meer en meer mannen voor facings kiezen. Bij GlamSmile zien we hun aandeel jaar na jaar stijgen. Terwijl onze klanten in 2021 nog voor 36 procent uit mannen bestonden, is dat aantal in 2022 al gestegen tot 41 procent.

Opvallend is dat de 20- tot 29-jarigen bij mannen de grootste groep uitmaken, terwijl dat bij vrouwen eerder veertigers en vijftigers zijn. Mannen in hun twintigerjaren kiezen meestal voor veneers in alleen de bovenste tandboog, terwijl hogere leeftijdscategorieën vaak voor boven- en onderboog kiezen. Een mogelijke verklaring? Het prijskaartje, aangezien de kosten van facings afhangen van het aantal schildjes.

Waarom kiezen voor facings?

Verkleurde tanden door antibiotica, te kleine tanden of gewoon niet gezegend met de genen voor een goed gebit – iedereen heeft zo z’n eigen reden om voor facings te kiezen. Maar wat wél voor ieder geldt: een mooie glimlach is een gigantische boost voor je zelfvertrouwen. En dat kan al eens van pas komen op een eerste date, sollicitatiegesprek of in meetings met klanten …

"Voor mijn job kom ik dagelijks in contact met veel mensen. Een mooie glimlach is daarbij niet alleen de perfecte binnenkomer, het is ook een taal die iedereen spreekt ..."

- Thomas

“Ik durf eindelijk te lachen op foto en voel me veel zelfzekerder. Had ik dit maar eerder gedaan!”

- Davy

Gratis Smile Advies

Ben je benieuwd hoe facings jouw gebit kunnen transformeren? Maak gerust een vrijblijvende afspraak, waarop je samen met een van onze Smile Consulenten de mogelijkheden bekijkt.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?